BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 11 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Péter Gábor: A szeretet lélektana
Mettől: 2009. május 26., kedd, 18:00Meddig: 2009. május 26., kedd, 20:00 Ismétlődés: egyszeri
Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum, Bartók terem Találatok: 537 Beírta: admin

Péter Gábor A szeretet lélektana című előadását – mely az Embervilág vázlatok előadás-sorozat része - május 26-án, kedden este 6 órától hallgathatják meg a Székely Nemzeti Múzeum  Bartók termében.

A professzor így ajánlja témáját:

„Anyanyelvünk szókincsének az egyik leggyakrabban használt szavai közé tartozik a szeretet szavunk. Oly sokféle alakban, szókapcsolatban, nyelvi kombinációban lehet hallani! Leggyakrabban kijelentő mondatba ágyazva, sokszor tagadó vagy feltételes alakban.

Minden egészséges ember szeretetre vágyik. Ahogy a száraz spongya issza magába az utolsó csepp vizet is, úgy kívánjuk, hogy szeressenek, hogy nagyon szeressenek bennünket. Szeretetigényünk alapja – amit a korábbi találkozásaink során már többször megfogalmaztunk – az elkülönültség élménye, és a nyomában fakadó szükséglet: az érvényesülés révén legyőzni az elkülönültségből fakadó szorongásunkat.

Szeretni, hinni személyes élmény, amelyet mindenki csak magától és magának szerezhet meg.

Reményeim szerint ez az előadás megválaszol olyan kérdéseidet is, amelyek a résztvevőket foglalkoztatják és lehetővé teszi számukra, hogy belülről jövő személyes választ adjanak arra a dilemmára, hogy hogyan tehetnék saját, és ezáltal a mások életét is örömtelibbé.

Az embervilágban sokan élnek együtt az örömtelenséggel, s közben azt gondolják, arra várnak, hogy majd egy másik ember szeretete boldoggá teszi őket. Ez teljesen reménytelen várakozás, mert környezetünk folyamatosan csak arra válaszol, amit mi magunkból sugárzunk kifelé.

Az e félévi utolsó találkozásunk alkalmával a következő kérdésekre keresünk válaszokat: mi a szeretet, általában mit értünk szeretet alatt? Hányféle szeretetet különböztetünk meg? Mit jelent szeretni? Van értelme a szeretet művészetéről beszélni? Hogyan vélekednek pszichológusok, költők, írók, gondolkodók, apostolok a szeretetről? Érzelemként fogható fel a szeretet?”

Szeretettel várjuk Önöket!


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload