BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Racine: Phaedra
Mettől: 2009. május 16., szombat, 19:00Meddig: 2009. május 16., szombat, 21:00 Ismétlődés: egyszeri
Helyszín: Lajtha László Stúdióterem Találatok: 1061 Beírta: admin

Május 16-án, szombaton este 7 órától a Nagyváradi Színház Szigligeti Társulatának PHAEDRA című előadását lehet megtekinteni a Lajtha László Stúdióteremben. Jegyek elővételben a Háromszék Táncegyüttes jegypénztáránál.
Helyfoglalás a 0267-315418, 0728-085091 telefonszámokon.

Racine: Phaedra – A nagyváradi Szigligeti Társulat előadása


Antik történetből született klasszikus tragédia a váradi színpadon. A szigorú formai szabályok közé szorított szenvedélyek egy szűk színházi térben vetülnek ki. A végzetszerűség és a véletlen, valamint a klasszicista dráma szabályai csupán jól irányzott eszközök arra, hogy önmaguk kínpadán lássuk Racine szereplőit. A történet maga görög forrásokra nyúlik vissza, de a felsorakoztatott emberek olyan örökkévaló érzések tulajdonosai, amelyek kortalanok. A színpadi adaptáció elrugaszkodik a kortól, amelyben született. A szereplők alexandrinusban beszélnek: megpróbálják fegyelmezetten megfogalmazni érzéseiket, de képtelenek egyszerűen és nyíltan kimondani azokat. Mélységesen összezavart és kaotikus belsőt sugárzó érzeseket látunk. Az előadás jelmeze és díszlete mentes az udvari pompa velejáróitól, a királyi dísz és ékesség csak a belső fenségben és a tisztaságvágyban keresendő.
Mindent vagy semmit: végzetes játék ez, ahol tét maga az élet. Életösztön és halálösztön közt ingadozó lelkek egy lemeztelenített térben mutatkoznak meg, ahol nincs más lehetőség, csak a beszéd. Vallani a vágyakról, amelyek szétfeszítik az embert. Egy olyan világ elevenedik meg, ahol a mindent felégető tűz azért pusztít, mert létezik az erkölcs és a tisztaság. Mérlegre kerül a bűn és a szenvedély, de a zavart vágyak a kínlódás hálójába fulladnak. Abban a pillanatban, amikor Phaedra kimondja bűnösnek vélt érzelmeit, a tragédia elkerülhetetlen.
Volt egyszer egy nő, aki egy pillanatra azt képzelte, hogy össze lehet békíteni a világot és az illúziókat az istenek tekintetével. Ezért a pillanatért kellett meghalnia – neki, és azoknak az embereknek, akiket a legjobban szeretett. Az élet azonban megy tovább. Aki a végén marad, magában hordozza az életet – enyhítve ezzel a tragédia súlyán.

Kádár-Dombi Katalin
dramaturg

Nagyításért katt a képre!Nagyításért katt a képre!Nagyításért katt a képre!

Jean Racine: PHAEDRA
tragédia

Fordította: Somlyó György

Játsszák:

Theseusifj. Kovács Levente
PhaedraFirtos Edit
HippolytosPál Hunor
Aricia Gajai Ágnes
OinoneKovács Enikő
TheraménesDobos Imre
IsmenéFodor Réka
PanopéAbabi Csilla

Rendező: Török Viola m.v.
Díszlet, jelmez: Török Viola m.v.
Zeneszerző, koreográfus: Könczei Árpád m.v.
Dramaturg: Kádár-Dombi Katalin m.v.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload