BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 11 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
MúzeumCafé bemutató a Székely Nemzeti Múzeumban
Mettől: 2012. március 9., péntek, 11:00Meddig: 2012. március 9., péntek, 13:00 Ismétlődés: egyszeri
Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum Találatok: 709 Beírta: adminz

A Székely Nemzeti Múzeum szervezésében március 9-én, pénteken 11 órai kezdettel kerül sor a MúzeumCafé magazin bemutatójára.

MúzeumCafé - a múzeumok magazinját dr.Martos Gábor főszerkesztő, valamint Lévay Zoltán lapigazgató mutatja be az érdeklődőknek.

A MúzeumCafé magazin nagyon fontosnak tartja, hogy ne csak a magyarországi, hanem határon túli magyar múzeumokkal is szoros kapcsolatot ápoljon.

MúzeumCafé – a múzeumok magazinja

A MúzeumCafét alapítója és kiadója, a Szépművészeti Múzeum azzal a céllal hívta életre 2007-ben, hogy fórumot teremtsen a hazai múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe. A lapot készítők alapvető elgondolása ma is az, hogy a kéthavonta megjelenő, több mint százoldalas kiadvány olyan magas minőséget képviselő, exkluzív magazin legyen, amely kikerülhetetlen információforrása és egyben fóruma a hazai és a határon túli múzeumokban dolgozó valamennyi szakembernek, de ugyanakkor érdekes és közérthető olvasni- és látnivalót kínáljon a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődő nagyközönségnek is. Ugyanilyen fontos törekvése a kiadványnak, hogy megjelenésében is az általa a múzeumi világban is követendőnek tartott modern, nyitott, előremutató szellemiséget tükrözze: a lap különleges papíron, egyedi betűtípusokkal, igényes illusztrációkkal, saját fotósok által készített képekkel, elegáns, modern, nagyvonalú tördeléssel kerül az olvasók kezébe. (Mindezek eredményeként a MúzeumCafé 2009-ben elnyerte az Év Magazinja elismerést, 2011-ben pedig a European Design Awards bronzdíját és az amerikai Creativity International  Awards aranyérmeit nyerte el.)

A MúzeumCafé alapvető szellemi-tartalmi irányvonalát meghatározó szerkesztőbizottság tagjai dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; dr. György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének docense; dr. Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter; valamint dr. Török László akadémikus, ókortörténész, régészprofesszor. A lap főszerkesztője dr. Martos Gábor, a szerkesztésben múzeumi szakemberek és kulturális újságírók vesznek részt. A cikkek szerzői között egyrészt a hazai múzeumi élet legkiválóbb szakemberei sorakoznak fel saját kutatási eredményeik bemutatásával, másrészt közismert kulturális újságírók dolgozzák fel az egyes témákat, készítik az interjúkat. A lap képszerkesztője és első számú fényképésze Dezső Tamás World Press-díjas fotóriporter.

......................................................................................................................

Ez alkalommal szíves figyelmükbe ajánljuk az időszakos kiállításainkat is!

Március 6-án, kedden megnyílt "A zabolai románok hagyományos kultúrája" című kiállítás, a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum anyagából.

A kiállítás elsősorban dokumentumértékű fényképek és tárgyak segítségével mutatja be a zabolai román közösség hagyományos kultúráját és jellegzetes havasi pásztorkodását. A Könczey Elemér és Várdai Éva által tervezett fényképes pannók bemutatják a születéshez, a házasságkötéshez, az elmúláshoz, valamint a havasi pásztorkodáshoz fűződő szokásokat. A kiállítás keretében meg lehet tekinteni a Condrea család enteriőrjeit és a hagyományos juhászat tárgyi kellékeit.

A kiállítást megalapozó kutatásokat a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Néprajz és Antropológia Tanszéke szervezte.

................................................................................................................

A Dialógus című műemlékvédelmi fotókiállítás április 17-ig látogatható a Székely Nemzeti Múzeumban. A kiállítást Sebestyén József építész készítette.

Sebestyén József európai utazásra hív bennünket. Képei azonban, miként a kiállítás címe rámutat, nem pusztán gyönyörködtetnek, de kérdéseket vetnek fel, és választ is ígérnek a nyitott szemmel járóknak.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload