BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Böjttől böjtig
Mettől: 2010. május 21., péntek, 19:00Meddig: 2010. május 21., péntek, 21:00 Ismétlődés: egyszeri
Helyszín: Lajtha László Stúdióterem Találatok: 842 Beírta: admin

Böjttől böjtig

"Az egyik lexikon megfogalmazása szerint a böjt a mértékletesség erényének cselekedete: tágabb értelemben minden erkölcsi meggondolásból fakadó önmegtagadás, főként az érzéki élvezetektől való tartózkodás; szoros értelemben az önfenntartási ösztön megfékezése - Célja a lélek fölemelése a testi vágyak megfékezésével, s a bűnbánat kifejezése.

Ennek alapján gondolom, hogy a böjt az ember legbensőbb ügye. Legyen az önként vállalt erkölcsi magatartás, vagy akaratlanul ránk szakadó testi-lelki nélkülözés.

A darab férfi és nő kapcsolatának világába való betekintés jegyében készült. Nem konkrét történet elmesélésére törekszik: laza cselekményszerkezetű, lírai impressziókkal teli, expresszív képekkel megformált táncköltemény.

Az autentikus zenei és táncos formákat megtartva de továbbgondolva azokat, szeretném felhívni a figyelmet az érzelmi gazdagságra, amely bennünk és ezekben a dalokban egyaránt létezik.

Kérdéseim: a boldogság akarása - ennek hiánya. A szeretet és szerelem születése és elmúlása, emberi és isteni vonatkozásban, profán és szakrális értelemben.

Az érzelmektől fűtött belső monológot, belső világunkat, elődeink ma is érvényes, letisztult tartalmainak felhasználásával mutatjuk be. Mindezt a legkevesebb torzítással, Erdély csodálatos népzenéje és a Felföld erőteljes vokális zenei értékeinek jelenlétével és táncos hagyományainak ötvözetével a ma emberének ajánlva."

Furik Rita

Rendező-koreográfus: Furik Rita
Társalkotók: Karácsony Zsuzsanna, Tőkés Edit, Kubánda Lilla, Nagy Szende, Ürmösi-Incze Mária-Terézia, Dombi Rózsa, Vajda Katalin, Csákány Helga-Katalin, Tüzes Csilla, Keresztes Gabriella, Pilinger Mónika, Csáki Csaba, Fülöp Csaba, Péter Előd, Vaszi Levente, Hatházi Vilmos, Magyar Csaba, Horváth Tas, Tőkés Zsolt, Ürmösi-Incze Hunor, Virág Endre
Művészeti munkatársak: Fazakas Levente (zene), Ivácson László (tánc)
Ének: Erőss Judit, Jánó Tibor
Zene: Bajna György, Fazakas Albert, Fazakas Levente, Szilágyi László
Tánckarvezetők: Tekeres Gizella, Tőkés Zsolt
Dramaturgiai munkatársak: Vajda Vera, Czilli Balázs
Viselet: Simó Júlia
Díszlet: Benkő Éva
Fotó: Henning János
Hang: Langer Csaba
Fény: Bedőházi Alpár
Színpadmester: Lukács Szabolcs
Műszak: Fegyver Botond, Vajda Attila
Öltöztetők: Lukács Katalin, Para Kinga
Igazgató: Deák Gyula-Levente
Aligazgató: Koszta Árpád
Szervezők: Kövér Béla-Zoltán, Szilágyi László-Béla

Nagyításért katt a képre!
Nagyításért katt a képre!


A Háromszék Táncegyüttes Hivatalos Fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.
Az előadás létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload