BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 5 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Néptáncos-vetélkedő Sepsiszentgyörgyön
Mettől: 2017. november 11., szombat, 00:00Meddig: 2017. november 11., szombat, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 127 Beírta: adminka

A Lajtha László Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg november 11-én a székelyföldi legényesversenyt, amelyre november 3-áig még várják a jelentkezőket. A vetélkedőre, amely a XXIX. Népzene- és Néptánctalálkozó programjának része, idén páros kategóriában is lehet nevezni. Az alapítvány továbbra is nevelő szerepet vállal fel a rendezvénnyel, biztosítva a lelkes, a hagyományos népi kultúra iránt fogékony fiatalok képzését, motivációt és szakmai visszaigazolást nyújtva számukra. Erdélyben ugyanis továbbra sem létezik intézményes néptáncoktatás, s a szakmai fórumok is korlátozottak.

A vetélkedő két részből áll. Az első részben a versenyzőknek egy kötelezően megadott táncfolyamatot kell bemutatniuk, a második részben pedig szabadon építkezhetnek a megadott tájegység motívumaiból. Legényes kategóriában idén a vistai legényes, ezen belül pedig Mátyás István „Mundruc”-legényese a kötelező táncanyag, a szabad táncok versenyében pedig a kalotaszegi legényes motívumkincseiből lehet építkezni, de a versenyző „saját” legényesét is bemutathatja.

A páros tánc kategóriában a szucsági csárdás és ropogós (szapora) a kötelező táncanyag, Újvári Samu és Újvári Anna szucsági adatközlők páros tánca, amely folyamatot a sepsiszentgyörgyi népzene- és néptánctalálkozókon készített gyűjtésekből válogatták a szervezők. Részletek a www.hte.ro oldalon.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload