BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Az aradi tizenhárom vértanúra emlékeznek
Mettől: 2017. október 6., péntek, 15:00Meddig: 2017. október 6., péntek, 19:00 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 83 Beírta: adminka

Az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk kultusza és legendája már aznap elkezdődött, hiszen a szemtanúk elbeszélése alapján már egy-két órával a kivégzéseket követően tömegekben zarándokoltak a helyszínre a gyászolók. Mindenki sírt, imádkozott, ezen a napon minden boltot, nyilvános helyet bezártak. 168 évvel a szörnyű események után kötelességünk leróni tiszteletünket az aradi tizenhárom előtt. A pénteki megemlékezések rövid programja:

SEPSISZENTGYÖRGYÖN a pécsi Leőwey Klára Gimnázium, a Székely Mikó Kollégium és a Református Kollégium közreműködésével emlékeznek idén az aradi vértanúkra: 15 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi vértanúk emlékére felállított kopjafáknál, illetve az Erzsébet parkban az 1848–49-es honvédemlékműnél.

KÉZDIVÁSÁRHELYEN a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán tartják a megemlékezést 14 órától. A két magyar líceum tanulói műsorral készülnek, amelyet az intézmények tanárai és diákjai közösen állítanak össze. A rendezvény koszorúzással ér véget az iskola egykori tanára, az aradi vértanúk gyóntatópapja, Sujánszky Euszták emlékplakettje előtt.

KOVÁSZNÁN a belvárosi református templomkertben 18 órától kezdődik a megemlékezés.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload