BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Európai ételek bemutatója
Mettől: 2016. június 13., hétfő, 00:00Meddig: 2016. június 13., hétfő, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 376 Beírta: adminka

Hét csapat nevezett be Kovászna és Hargita megyéből a június 14-én, kedden Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő, kiállítással egybekötött Székelyföldi Éttermi Tehetségkutató Versenyre. A vendéglátóképzéssel foglalkozó iskolák képviselői egy európai uniós tagállam sajátos ételeit készítik el ötfogásos menüsorban.

A magyarországi Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny elődöntőjének országos szakaszát a Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, valamint a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ szervezi a három magyar többségű megye kereskedelmi szakközépiskolái számára, amelyre a három alapszakma – cukrász, szakács, pincér – képviselői nevezhettek be két-két csapattal.

Kedden a Berde Áron-szakközépiskolában a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola (egy csapat), a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Kereskedelmi és Szakközépiskola (két csapat), a Constantin Brâncuşi Szakközépiskola (egy csapat), valamint a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola (két csapat) és a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola (egy csapat) tanulói készítik el Németország, Görögország, Szlovákia, Svédország, Belgium, Spanyolország és Olaszország olyan ételkülönlegességeit, mint a frankfurti leves, muszakatekercs, palacsintatorta, flamand pörkölt vagy bazsalikomos-mozzarellás paradicsomsaláta.

A csapatok a szervezők által biztosított nyersanyagkosárból, megadott alapanyagokból készíthetik el az általuk összeállított ételsort, amely hideg előételt, levest, főételt, desszertet tartalmaz. Mindezt magyarországi szakemberekből álló zsűri: Tóth Ferenc életműdíjas mesterszakács, Veres István mesterséf, Balázs Hunor, a Főnix Konyha séfje, Mayer Gyula Schnitta Sámuel-díjas éttermi szakács, a Külkapcsolati és Szakképzési Bizottság elnöke, Mikóczy Zoltán Schnitta Sámuel-díjas éttermi mester, a közép-dunántúli régió elnöke és a sepsiszentgyörgyi Berszány Tibor, a Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi Rendjének kódexmestere bírálja el. A legjobb székelyföldi csapat tagjai részt vesznek a 2017-ben sorra kerülő magyarországi Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyen.

A verseny végén a Berde Áron-szakközépiskolában 13 és 15 óra között kiállítás formájában megtekinthetőek és megkóstolhatóak lesznek az ötfogásos menüsor fogásai, valamint az európai országok süteményei.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload