Bejelentkezés



Időjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Március 15-ei ünnepségek Sepsiszentgyörgyön
Mettől: 2017. március 14., kedd, 12:00Meddig: 2017. március 14., kedd, 13:00 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 232 Beírta: adminka

MA: 12–16 óráig a honvéd sírok koszorúzása a temetőkertekben a város iskoláinak közreműködésével, 17 órától a Hátrahagyottak emlékezete című rendkívüli kültéri tárlat megnyitója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája és a Carola Egyesület szervezésében a Szabadság téren; 18 órától Szász Endre művészete Erdélyben című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban; 19 órától ünnepség a Nyugdíjasok Sugás Érdekvédelmi Szövet­sége szervezésében a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától a Georgius és a Csíki kamarazenekar közös ünnepi hangversenye a Tamási Áron Színház nagytermében (a szimfonikus koncertre érvényesek a hangversenybérletek, szabad árusításban jegyek a városi kulturális szervezőirodában kaphatók).

SZERDÁN KOSZORÚZÁSOK A SEPSISZENTGYÖRGYI EMLÉKMŰVEKNÉL: 10 órától Kiss János ágyúöntő emléktáblája (Olt utca 16. szám); 10 órától a Váradi–Bartalis vesztőhelyen (Őrkő), közreműködnek a Váradi József Általános Iskola gimnazistái, illetve a Néri Szent Fülöp Általános Iskola tanulói, 11 órától a Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobornál (Csíki negyed), közreműködnek a Gödri Ferenc Általános Iskola tanulói; 11 órától a Váradi–Bartalis siralomház emléktáblájánál a Lábas Háznál, közreműködnek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai; 11.30-tól gróf Mikó Imre szobránál az Erzsébet parkban, közreműködnek a Székely Mikó Kollégium és a Református Teológiai Líceum diákjai; 12 órától a Gábor Áron-emléktáblánál a Bod Péter Megyei Könyvtár épületénél, közreműködnek a a Kós Károly Szakképző Líceum tanulói és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 12.30-tól az Incze Dániel kopjafás sírhelyénél a Malomgát utcában, közreműködnek a sepsiszentgyörgyi cserkészek és a Székely Mikó Kollégium diákjai; 13 órától a Kossuth Lajos-szobornál a Kónya Ádám Művelődési Háznál, közreműködik a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda; 13.30-tól a szemerjai csata emlékművénél, közreműködnek a Gulliver-óvodások és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 13.30-tól a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafánál a Váradi József Általános Iskola udvarán, közreműködnek a Váradi József Általános Iskola I–IV. osztályos tanulói, 13.30-tól az eprestetői csata emlékművénél az Állomás negyedben, közreműködnek az Ady Endre Általános Iskola diákjai, 15.15-től a Berde Mózsa-szobor leleplezése az Erzsébet parkban – ünnepi műsor a szentivánlaborfalvi Berde Mózsa Általános Iskola diákjainak előadásában, áldást mond Kovács István unitárius lelkész, beszédet mond Egyed Ákos történész, 15.30-tól koszorúzás az 1848–49-es honvédemlékműnél az Erzsébet parkban.

SZOTYOR. 12 órától koszorúzás a kőtömbös kopjafánál a szotyori református temetőkertben.

KILYÉN. 11 órától koszorúzás a ’48-as kopjafás emlékműnél a kilyéni református templomnál.

SEPSISZENTGYÖRGYÖN 14.30-KOR ÜNNEPI FELVONULÁS A SZABADSÁG TÉRRE

A nyugati városrészből indulás a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafától a Váradi-iskolától a Szilaj Hagyományőrző Egyesület, a Shagya Lovasklub, a Vadon Egyesület lovasai, az étfalvi Szász Band ‘93 Fúvószenekar és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével.

A keleti városrészből indulás az eprestetői csata emlékművétől az Állomás negyedből a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével (vonulás sorrendje: cserkészek, fúvósok, lovasok, zászló, elöljárók, felvonulók).

ÜNNEPI MŰSOR a Szabadság téren – műsorvezető: Nagy-Kopeczky Kristóf. 16 órától a Szózat eléneklése után ünnepi beszédet mond Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Jól van dolga a mostani huszárnak, Kecskemét is kiállítja, Kiskunságban verbuválnak – a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar és a városi egyesített kórusok műsora után ünnepi beszédet mond Bálint Benczédi Ferenc, Erdély unitárius püspöke. A Háromszék Táncegyüttes vajdaszentiványi táncrendjének bemutatása után ünnepi beszédet tart Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete. Koltai Gergely/Role: A költő visszatér – előadják a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai: Hajdú Csenge (ének), Kerezsi Csanád (ének), Filip Zsombor (gitár). Az ifjúsági szónok beszéde – az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által szervezett szónokverseny nyertese után lelkészi áldást mond Szabó Lajos kanonok-plébános. Eléneklik a magyar és a székely himnuszt.

CSÜTÖRTÖKÖN 17 órától dr. Szekeres Attila István heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökének előadása Magyarország címere és zászlaja címmel, a magyar zászló és címer napján a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától dr. Süli Attila: Ormai Norbert, az első aradi vértanú című könyvének bemutatója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája szervezésében a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload