BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Kökösi reflexiók – Sántha Gyula kökösi polgármester és Frunza Neculai rendőr szelektív vaksága

Olvasóink értékelése: / 2
Értékelés:
2011. április 29. péntek, 13:19
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Kökösben a polgármesteri hivatal, Sántha Gyula udemerés polgármester feljelentett egy „koldust”, mert cigarettát és pénzt koldult. A koldus írásos figyelmeztetésben részesült – bizonyítékok hiányában, ahogy Frunza Neculai, mondta a telefonon való megkérdezésre. Hozzátette, hogy mindenkinek jó legyen. Minden meghallgatást mellőzve, a rendőrség házhoz küldte az írásos figyelmeztetést.

Ez történik egy olyan faluban, ahol egy hölgy az állomás környékén évek óta nyugodtan feketézik ukrán bagóval – régen más termékekkel is. Ugye erről sem Sántha Gyula udemerés polgármester nem tud, sem Frunza Neculai rendőrfőnök.

Nem szabad „koldulni”, nem szabad saját kiadású könyvet árulni Kökösben, de szabad az állomás előtt, az aszfalt szélétől egy méterre Illyefalviaknak kürtőst sütni és árulni, szezon idején krumplit, hagymát és mézet, hogy mézédes legyen az élet – amely kirakóvásárt, ha jól tudom, tiltanak a forgalmi törvények. Az ott forgalmat ellenőrző kökösi rendőrök ugye nem látják a szabálytalanságot, nekik a „koldus” a törvényszegő – mert ugye sokat lát, és el kell takarítani az állomástól és a falu központjából, hogy ne lásson. Ezek az urak, az a gyanúm, hogy szelektív vakságban szenvednek – csak az érdekeiket látják.

Az illyefalviaknak, úgy látszik, konkurenciát jelentett a „koldus”, ki könyvet is árult, férje saját kiadású könyvét, mert az illyefalviak mindegyre elhajtották. Nem elégedtek meg azzal, hogy ők ott árulhatnak, rosszféleségükben mást sem hagytak érvényesülni.

De miért estek egyből rá az elöljárók a „koldusra” és családjára, amikor Frunza úr maga mondta, hogy szabad cigarettát „koldulni”, meg a polgármester maga mondta, hogy nem lesz gond a könyvárulással?! Azért volt ez a világváltozás, mert „koldusék” merik keresni az igazukat, büntetőjogi úton, a telkük ügyében és a fellebbezésben azt találták írni, hogy fennáll a gyanúja, hogy az ügynek épp a kökösi rendőrség meg Sántha Gyula polgármester tesz keresztbe.

Az a társadalom, mely nem tűri a koldust, de megtűr nagyobb gazemberségeket, az érdekhajhász, képmutató és rossz viszonyban van a lelkiismeretével.

Frunza Neculai ráér koldust vadászni az állomásnál, de nem ér rá a feketézőt elkapni. Pedig egy alkalommal a feketéző hölgy egy flakon vizet vitt ki neki, amikor az út szélén ellenőrzésbe voltak, vagy nem víz volt benne?! Szegények szomjasak voltak!!!

Nagy gondok vannak, ahol a falut úgy vezetik, hogy a rendőr, Craciun Adrian, a szegény embernek megtiltatja, önkényesen, hogy a Feketeügy partjáról a vízsodorta ágat sem szabad elhordani, mert, idézem őt, „a folyó nem a maguk-é”. De ugyanezért elismerést kaptak a Vízügynél, mert takarítják a folyó partját. De már Kökös udemerés polgármesterétől, Sántha Gyulától megvetést kaptak, idézem őt, „mocskos fával tüzelnek”. Egy unitárius lelkész erre mondta, hogy nem az a mocskos fa, mit elhord a szegény a folyó partjáról, hanem az, amit többszázezer hektár számra irtanak – és ami már emberáldozatot is követel, árvizek áldozatai, gyilkosság megrendelésre.

Craciun Adrian kökösi rendőr, egy téli vasárnap leste egy kökösi ellenőrrel, hogy kapják el a házaspárt a fával a folyó mellett, mert arra gondoltak, hogy vágnak is le ágat és a hó, a nyom a hóban letagadhatatlanná tesz mindent – csak nem jött össze nekik, mert az előérzet sok mindentől megvéd, épp akkor egy teljesen más utat választottak és és észrevették a csapdát. A kökösi csak azért vállalta el az ellenőri állást, fizetés nélkül, ő mondta, hogy kapja el a házaspárt. De kérdem én azt, hogy Craciun úr miért nem a tényleges bűnözőt vadássza, lesi, ki ukrán bagóval bellérkedik, meg szesszel. Különös eset az, ha a szegényt vadásszák a folyó menti fáért, vagy a folyó szemetét tiltják meg tüzelni, amikor Románia mindjárt erdő nélkül van. Vagy már csak mindjárt a folyó mellet van fa, mert a kökösi ellenőr azzal a mondattal igazolta „kolduséknak”! létjogosultságát, hogy „mentsük a még menthetőt” – ez a mondás azt sugallta, hogy már csak a folyó melletti füzek maradtak.

Felbuzdulva a Székely Hírmondó hamis szlogenjén, hogy ők aztán lelepleznek minden igazságtalanságot, disznóságot, írtam a Tisztelt Szerkesztőség rovatba a kökösi ukrán bagóval való feketézésről, de aztán rájöttem, hogy a szlogen hamis, hiába írtam, mert Kökösről nem jelenik meg semmi negatív, csak dicséret nyakra-főre.

De nem csak Kökös védett a Székely Hírmondó számára, hanem minden, ami udemeré – ez így működik a Tamás Sándor udemeréje uralta megyében – autonómiázásuk vajon nem hatalmi aspiráció csupán egy esetleges autonómiában, ahol másnak kuss lesz, mint egyeseknek a Székely Hírmondóban?!

Érdekes, hogy a Székely Hírmondó fotósa látta, és lefényképezte, amikor Kovács István városi tanácsos felesége az üzlete előtt egy annyi időre parkolt a járdán, az üzlete előtt, míg az árut behordta az üzletébe és a lap leközölte – de Kökösnél a már több, mint egy éve folyó törvénytelen árulást az út szélén nem látja a Székely Hírmondó riportere, és ha valaki beküldené, biza nem lenne esélye megjelenésre.

Roppant jól mediatizáltatja Tamás Sándor megyei tanácselnök, Antal Árpád András szentgyörgyi polgármester, hogy ők aztán milyen nagy dolgokat követnek el a nemzetért, a székely, magyar kisebbségért. De amíg csak az ellenfél lejáratása a cél a médián keresztül, mi az ő kezükben van, és nem a problémák igazi bemutatása, akkor az nem egyéb, mint közösségrombolás. Egy megyei vezető, egy városi vezető rombol mindaddig, amíg csak a saját hatalmát tartja szem előtt, mert ekkor nem a közösséget szolgálja, amire választva van, hanem önös hatalmi érdekeit, az övét és pártjáét.

Az udemeréről mindent elmond, hogy a diktátori hajlamokkal és allűrökkel megáldott Basescut támogatja – a hasonló a hasonlónak örvend. Sajnos az udemeré diktatúrára alapozott vezetése megnyilvánul a polgármesterek szintjén is – tisztelet a kivételnek, gondolom, akad.

Végezetül azt üzenem Frunza Neculai kökösi rendőrparancsnoknak, hogy ne a „koldust” lesse, nyomozza, hanem a tényleges bűnözőt. Sántha Gyula polgármesternek pedig azt, hogy ne a koldust jelentgesse, hanem azt, ki évek óta feketézik a faluban.

Nagy Attila (Puli) – Kökös, Kovászna megye


 

Hozzászólások
 
Biro Csaba: szelekció
Szelektív a te rágalmazási, hazudozási és ordenáré feltűnési vágyad! Azokat választod ki, aki messze gerincesebb emberek, mint te!
2011. szeptember 07. szerda, 21:07
 
berekmeri: A Polgármester egy földre szállt angyal Pulihoz ké
Helyben vagyunk! - Íme, mit lehet találni a vonatkozó témában, azokon a magyar spirituális blogtereken, ahol az úgy-e ártatlan Nagy Puli Attila nem csak a Kökösi közösségi előljárókat és a rendőröket, na meg a felesége rokonait mocskolja, hanem minden erdélyi személyiséget mocskol, de kiváltképpen a metafizikához nála nyilván jobban és gyakorlatilag is értő Kozma Szilárd író-asztrológust:

Köszönöm a volt besúgómnak: Nagy Attila Pulinak!

Az önjelölt székely próféta és főszerkesztő: Nagy Puli rólam terjesztett „információi” – Tehát: az engem személyesen nem ismerők számára akár hihetőnek is tűnő hazugságai! - pontosan annyira felelnek meg a valóságnak, mint amennyire igaz ő szerinte az is, hogy az Erdélyi magyarok többsége utálja Orbán Viktort és helyette Gyurcsány Ferencet tartja a magyar országgyűlési szószólójának. - Aki nem hiszi, elolvashatja : „Gyurcsány Ferenc, mondd meg Orbán Viktornak, hogy mi erdélyi magyarok nem kérünk a kettős állampolgárságból..., stb.” ( www.spiritualis.blogter.hu – Nagy Attila Puli művek.)
A Nagy Puli által rólam terjesztett rágalmaknak annyiban van tárgyi-valóság alapja tehát, amennyiben, nekünk, Erdélyi magyaroknak nem csak, hogy „nem kell” a Fidesz – Kereszténydemokrata többségű Parlament által megszavazott Magyarországi honosítás, de ráadásul még finnyáskodva, orrot húzva, ki is kérjük azt magunknak, mert állítólag „megalázónak” találjuk – a Nagy Okos Puli prófétánk szerint.
A Nagy Puli önjelölt misztikus nihilista és politikai defetista által rólam terjesztett, sarlatánozások, valamint a többi személyi és szakmai becsmérlések, éppen akkora valóság-alappal rendelkeznek, mint amennyire igaz az, hogy mi, erdélyi magyarok többsége, ő szerinte utáljuk és üres bálványnak tekintjük Tőkés Lászlót. Úgy és annyira igaz minden, amit rólam, az ő mindenkire lövöldöző, primitív hírnévszerzési vágyában az internet különböző helyein (Blogjaiban és cikkeiben) a nagy nyilvánossággal „közöl”, mint amennyire igaz az (Ő szerinte, illetve az ő politikai és misztikus hőbörgéseiben megtalálható!), hogy mi erdélyi magyarok, „kiröhögjük” és elutasítjuk Tőkés László mellett és Szilágyi Zsolt és Toro T. Tibor mellett, Semlyén Zsoltot, Németh Zsoltot, Kövér Lászlót, Lzár Jánost, Navracsis Tibort, Morvai Krisztinát, Gaudi Nagy Tamást, és más Magyarországi politikusokat, de emellett még azokat a magyar írókat is, akik fel emelik a szavunkat értünk és akik a maguk képességeik és lehetőségeik szerint harcolnak mind a székelyföldi autonómiáért, mind Romániai Magyarok ügyeinek a kezelése közben a jognak és a törvényességnek az érvényesítéséért, a kisebbségi törvények betartásáért.
Annira igaz tehát mindaz a sok sötét rágalom, amit ez a volt egyházi, majd kulturális szekus- besúgó rólam és a családomról az internet széltében – hosszában elképesztő szorgalommal terjeszt, mint amennyire igaz az, hogy nekünk nem kell, és mi hevesen elutasítjuk a székelyföldi autonómia politikai úton történő instaurálását.
Úgy igaz tehát mindaz, amivel engem a volt besúgóm: Nagy Puli az ő internet-helyein, mint mindenkit kiokító spirituális (prófétai! - sic!) szakértő és persze: erdélyi erkölcsi példakép „bevádol”, mint amennyire jogtalannak érezzük mi, erdélyi magyarok szerinte azt, hogy jogtalan azoknak a Magyarországi állampolgároknak a lelkiismeret furdalása, akik a Gyurcsány propagandának és a Kovács László irracionális ijesztésének bedőlve, NEM-el szavaztak a határon kívül rekedt magyarok kettős állampolgárságára.
Köszönöm szépen tehát a volt besúgómnak, Nagy Attila Pulinak (más művész nevén: Jicih-valaminek...), hogy ebbe az általa évek alatt az interneten létrehozott, misztikus – politikai erkölcsi-fertőbe, mint legfőbb ellenséget belekevert, mert ennél jobb és ékesebb bizonyítékot arra, hogy „még asztrológusként is”(!), megtartottam az írástudói felelősségemet és mindig igyekeztem lehetőleg többet adni, mint amennyit kaptam, nem is lehet találni.
Kozma Szilárd, a Magyar Írószövetség tagja.Köszönöm a volt besúgómnak: Nagy Attila Pulinak!

Az önjelölt székely próféta és főszerkesztő: Nagy Puli rólam terjesztett „információi” – Tehát: az engem személyesen nem ismerők számára akár hihetőnek is tűnő hazugságai! - pontosan annyira felelnek meg a valóságnak, mint amennyire igaz ő szerinte az is, hogy az Erdélyi magyarok többsége utálja Orbán Viktort és helyette Gyurcsány Ferencet tartja a magyar országgyűlési szószólójának. - Aki nem hiszi, elolvashatja : „Gyurcsány Ferenc, mondd meg Orbán Viktornak, hogy mi erdélyi ...
2011. szeptember 12. hétfő, 17:31
 
berekmeri
És ezt:

Kedves, volt-besúgóm, magát újabban valamiért Pulinak neveztető Nagy Attila!

Nem szoktam a hozzád hasonló bájos káromlóknak válaszolni, de a te velem kapcsolatos hazudozásaidon álló – és semmiféle más tárgy valóságon nem álló! – ellenem való internetes hőbörgéseid, éppen abból a tájékozatlanságból fakadnak, mint más, volt szekus besúgóké, ti., hogy nálam jóval fiatalabb vagy és amikor a kommunista diktatúra alatti időkben László Zita színésznő társaságában a te Zitának több rendben is kifejtett kívánságodra, találkozgattunk, a gyermekkoromról nem kérdeztél semmit, mivel erre nem voltak kíváncsiak a szekus tartó-tisztjeid (Ők csak a Kokosi fedőnév alatt írt jelentéseidre voltak kíváncsiak, de nem osztották meg veled a többi besúgótól szerzett, velem kapcsolatos értesüléseiket.) Ezért, a személyemmel kapcsolatos értesülésekben hiányosan tájékozott maradtál. Én ötvennyolc éves vagyok ugyanis és nagyon csodálkozom azon, hogy nálam fiatalabb férfiaknak, van fölösleges ideje és energiája arra, hogy azt, a tiedhez hasonló, égbekiáltó hazudozásokon alapuló, erkölcsi diverziónak szánt rágalmazások irkálgatásával töltse.
Szóval kedves volt-besúgóm, talán az úton-útfélen, a saját, vagy az álneveid alatt végzett nevetségesen hiteltelen hitelrontásom és sarlatánozásom helyett, sokkal jobban tetted volna, ha az újabb pénzkölcsönadás megtagadása utáni internetes bosszúállásodat nem követed el velem szemben és vissza hozod a kilencvenes évek során több alkalommal is kölcsönkért pénzeimet. És ha emígy, emberi módon, kibékültünk volna, elmesélhettem volna neked, hogy annak ellenére, hogy én városi gyermekként nőttem fel, miközben te falusi környezetben nevelkedtél - mégis veled ellentétben, akit katolikus papi pályára szántak - a mostoha apám – áldott legyen érte, mert csak most, hogy több gyermekes apa vagyok én is, tudom értékelni a tradicionális nevelési módszerét! – már tíz éves koromban csináltatott számomra egy, az övénél kisebb fejszét, be vitt a fásszínbe és megmutatta azt, hogy miként kell a fát úgy felvágni, hogy ne ejtsek kárt magamban. (Hordani azelőtt is én hordtam, amit ő vágott.) Egy évre rá, negyedik osztályosan, már itthon csíkban, én láttam el a három szobás-konyhás ősi lakásunkat fával. Később, már az ő átlagon felülien nagy fejszének a teljes birtokosaként magam is hasítottam fel a rönköket nyaranta, hogy a favágógép elvághassa. Később nem is tudtam annál kisebb fejszével fát vágni, ha máshol erre szükség keletkezett. Mivel a nevelőapám gáteres volt, kamasz koromban már keményen rőnköltem a Szentegyázasfalusi deszka-gyári rönktéren és kásztázgattam az „anyagtéren” a vakációkban, rendes munkásként, segédmunkási bérrel. Közben a kapálást is volt alkalmam gyakorolni évekig, rendszeres disznó- és tyúkpajta pucolás és udvartakarítás mellett. Végül, a fűrészgyári bakter mellett, aki nappal falusi házakat épített, a kőművességnél kötöttem ki, hiszen rajtam kívüli sorskörülmények miatt, a Marosvásárhelyi Építészeti Szakközépiskolába felvételiztem és azt ki is jártam. – Téglafal- és kéményrakásból, vakolásból mindig tízesem volt. A hadseregben meg autóvezetés mellett, autószerelést is tanultam nyolc hónapon át, majd a nevemre kapott öreg Bucegi-t javítottam. A kétkezi fizikai munkát tehát már gyermekkoromban keményen megkóstoltam – Nem úgy mint te! - és értek is, majdnem minden fiatalkorunkban divatban levő, mesterséghez (A mészárosságot kivéve...) és attól hogy bármiféle tárgyi munkát kell végezzek, soha nem fáztam. És erre tanítom és nevelem a lányaimat is!
Következésképpen én nem a munkától való kóros iszonyatom, illetve a munkanélküli megélhetési lehetőség miatt választottam az asztrológusi szakmát és hivatást – és aki nem hiszi, hogy csakugyan hivatásként és nem könnyű és laza pénz- szerzési foglalkozásként, trükkös megélhetési csalásként gyakoroltam azt, kérem, olvasson bele csak egyedül a Horoszkópházakról szóló tanulmányomba – mint te a naplopást, hanem azért, mert a magánéletem helyrehozása mellett, egy, az orvosok által meg nem értett, át nem látott és diagnosztizálhatatlannak nyilvánított, több elemű és több dimenziós egyszerre fizikai és pszichikai betegségkomplexumból sikerül nagyon hamar kikerülnöm a segítségével. És akkor azt mondtam, hogy ez az a tudomány, amit egész korábbi életemben, a besúgói minőségedről mit sem sejtően veled is beszélgetve, kerestem. Azt, hogy mennyire vagyok sarlatán, vagy sem viszont, nem egy, a többszörös pénztartozása miatt velem szemben (de egyébként is...) lelkileg komplexállt és a második papi...
2011. szeptember 12. hétfő, 17:35
 
Szilárd: Puli az egyetemes ok és okozat törvénye hatásain c
Várható volt, hogy a voltaképpen általa emésztetlen, mivel hogy a tárgyi valóságban soha nem ellenőrzött és ezért spirituális lényeg szerint igazából soha fel nem fogott, "nemzeti" misztikus szavakkal dobálózó hajdani szekus-besúgónak, és most a Harkov számára diverziózó Nagy Attila Pulinak, vagyis Jicighizének, halvány gőze ne legyen az egyetemes törvényekhez. Holott, az én honlapjaimon azok részletesen ki vannak fejtve és személyi példákkal is elmagyarázva. De, persze, az, hogy az ő életét és sorsát is vezérlő egyetemes törvényeket elolvassa, sok volt neki, hiszen azokban semmi külső érdekesség nincs, amit ő a sorsképletében a X. házban található Lilithje által jelzett feltűnési mániájának a kiélésében felhasználhatott volna, mivel ő kivételesen csak olyan misztikus elméletek után vadászik, amelyekből ő meghökkentő - mellbevágóan figyelemfelhívó - idióta szellemi elméleteket gyárthat. Másrészt meg kivételesen olyan, a spirituális törvények működési mechanizmusát ábrázoló, példa-történetek után kutakodott, és olyan esetek után szaglászott amelyeknek a lényegi értelme kicsavarásával és gonosz elferdítésével, vagyis az általa önkényesen megváltoztatott formájával, előrukkolhat, mint perdöntő bizonyítékkal, arra, hogy én mekkora sarlatán vagyok, illetve, mekkora demagóg, aki a gyermekeit éhezteti, gonosz tettekre betanítja, altatókat szed, stb., stb.
Szóval, ha nem a gonosz bosszúvágyát akarja kielégíteni ez az áldozat-ellenességnek és a realizálatlanságnak a mintaszobra, akkor tudott volna a Hatás - Visszahatás törvényéről, amelyről még pap korában úgy prédikált - persze általa teljesen realizálatlanul - hogy ne ítélkezzél a felebarátoddal szemben, mert amilyen módon te ítélkezel mások fölött, éppen úgy fognak feletted is mások ítélkezni. És, hogy: ne tégy hamis tanúságot a te felebarátod ellen, mert amennyiben ezt teszed, mások is hamis tanúságot fognak tenni sok más, egészen eltérő ügyekben ellened.
Aztán most csodálkozhat a nihilista ideológus - ez a román nacionalisták és a Budapesti nemzetáruló liberálisok szimpátiájára szomjazó, fogatlan és kelekótya szószék-becstelentő, aki magasan tojik rá a bibliai intésekre és csak akkor veszi a bibliai példákat és példabeszédeket elé, amikor a maga igazát próbálja azokkal bizonyítgatni, hogy mások átverik, bosszút állnak rajta, kigúnyolják, félre taszítják éppen abban a közösségben amelyben él és amelyben valamikor "tiszteletes" uram volt... - És mindez megtörténik vele folyamatosan, annak ellenére, hogy bevallása szerint már alkoholos italt sem iszik hét éve!
És csodálkozik ezeken, annak ellenére, hogy teljesen ártatlanul, anélkül, hogy egy fél szóval is bántottam volna, el kezdett engem rágalmazni, amiért nem adtam neki a Turula lányunk születése idején, úgy mint máskor, általa soha vissza nem fizetett kölcsönt! Csodálkozik, hogy ezek az igazságtalanságok folyamatosan megtörténnek vele, amikor ő üdvrivalgásban tört ki a www.kornika.ro c. portál vita-rovatában, amikor meghallotta, hogy velem is történt egy igazságtalanság. (Én egyébként, nagyon is jól tudom, hogy miféle, a további spirituális fejlődésemet és tovább lépésemet igénylő és szolgáló szellemi sorserők dolgoztak itt közre annak érdekében, hogy ez az abszurdnak látszó jogi patthelyzet létrejöhessen egy, Pulihoz hasonlatosan hazudozó és hanyag és trehány ügyvéd közreműködésével. De ez ide csak annyiban tartozik, hogy azért mert volt bátorságom teljesen nyíltan játszani és az egy hanyag és Pulihoz hasonlóan arrogánsan viselkedő ügyvéden kívül közvetlenül senkit nem vádolni és főként: nem bántani, sokkal jobb sorshelyzet körvonalazódik ki, amelyben a félig meddig abba maradt írói munkásságomat jobban és tovább tudom gyakorolni.) Vagyis ez a hirtelen veszélyeztetett helyzetbe kerülésünk (mellettem a feleségem családelhagyása után három hozzám ítélt gyermek) nyíltan kárörvendő gazember még azon csodálkozik és sopánkodik, hogy vele otthon, a községében, mindenki kibabrál, miközben nem átall álnevek és fedőnevek alatt gúnyolódni rajtam és kárörvendeni azért a helyzetért, aminek az egyik fő előidézője ő maga?
2011. szeptember 24. szombat, 19:50
 
Szilárd: Puli nemzeti filozófiájának az alapjairól.
Revolveres Nagy Puli – Attila nem csak, hogy mindig nagyon vigyázott arra, hogy gyermeke semmiképpen ne szülessen, de az internet különböző fórumain nyitott rovataiban és blogjaiban található bemutatkozásai alapján, nyíltan és büszkén vallja magát a felesége betegnyugdíján élősködő munkakerülőnek. – Az egyik ellenem intézett gyalázkodásában ugyanis, azt is elkottyintotta, hogy az agykárosult felesége beteg- nyugdíjából él. Ez a férfi elvégezte ugyan a katolikus teológiát, de papi felszentelése előtt ott hagyta, majd az Unitárius teológiát is, és unitárius papként működött is három évet, mindaddig, amíg a sorozatos részegeskedését és az ezzel járó kötelesség-mulasztást és erkölcstelen viselkedését követően, az egyház, a hívek több rend báli jelentésére, megszabadult tőle.
Ezt a magát vallásos anarchista prófétának nevező észlágyult, aki egy egész kis filozófiát, de inkább: amolyan hippi ideológiát épített a munkakerülése és az ingyenélése erkölcs-elméleti indoklására, ossza az észt az interneten Orbán Viktornak és Tőkés Lászlónak arról, hogy mit is kellene tenniük a nemzetért: a merő képzelgésen kivül, az égvilágán SEMMIT!
És ama zseniális megvilágosodását követően, hogy neki nem kell dolgozni, a Puli, majd valamiért az jicahahmeir művésznevet is felvette.
Az általa anarchistának képzelt, de mindössze irracionálisan misztikus zagyva írásait meg lehet találni szerte a neten és bárki, aki ezekből csak hármat is elolvas, azonnal képet alkothat magának Nagy Puli Attila épelméjűségéről, tehát: szavahihetőségéről, a személyi tudata kottyant voltáról, de mindez nem lenne baj, hanem az, hogy e beszámíthatatlanságával a mélységes gerinctelenség és erkölcsi nihilizmus is együtt jár.
2011. szeptember 24. szombat, 19:54
 
Szilárd: Puli és a harkov bizottság mai tagjai
Hallom, hogy Gyergyószentmiklóson egy Moldovai román személy kívánja a gyergyóiak lelki és szellemi színvonalát felemelni az által, hogy egy új magyar újságot kíván beindítani abban a kisvárosban, ahol a lakosság számarányához viszonyítottan, amúgy is nevetségesen sok a helyi lap és ennek a gyergyóinfó nevű lapnak az egyik fizetett fő munkatársa éppen az agybeteg felesége kökösi putrijából a világmegváltó anarchista – vallásos (- Hogy milyen hökkentő merészséggel társít egymáshoz nem illő fogalmakat a feltűnési viszketegségben szenvedő profétánk...) eszméit és a magyar politikusokra és írókra a sátáni rágalmait szóró Nagy Puli Attila lesz! Hát mit mondjak...? Nem tudom, a gyergyóiak tudják-e, hogy nekik is már csak ez hiányzott a boldogságból, és felfogták-e már azt, hogy Nagy Gonosz Pulikával immár kint lesznek az összes vizekből!

De megmaradván egészséges humorunknál, azért vegyük kicsit komolyabbra a dolgot. Kérdésem az, hogy honnan is lehetne a Pulival a Facebokon rólam báj-cseverésző és engem már ismeretlenül is, helyből lehülyéző Gyergyói_infó c. jövendő napilap Kiadó-Urának: Marius – Grapian – Benchea fiatalúrnak pénze nem csak arra, hogy Nagy Puli Attilának külön státuszban teljes fizetésű rovatvezetői munkakört biztosítson, hanem, miért és honnan lenne kidobni való pénze egy Moldovai román fiatalembernek arra, hogy egy olyan magyar kisvárosban, amelyben a lakosság számarányához viszonyítva amúgy is nevetségesen sok a helyi lap, beindítson egy újabb „NAPILAPOT”? - Ne vicceljünk már... – Ha nekem, a szegény Moldvában született román fiatalemberként annyi pénzem lenne, hogy azt nem a jövedelmet is hozó iparba, vagy kereskedelembe, esetleg a biztos befektetésnek számító tömeg-szórakoztatási iparba kívánnám befektetni, hanem úri passzióból, tehát kizárólag a magam szórakoztatására lapot indítanék belőle, akkor nem pontosan Gyergyóban indítanék még egy újabb napilapot, hanem első sorban román nyelven és teljesen máshol az országban! Másod sorban, ha már tényleg szórakozni akarok, akkor inkább egy Can-Can, vagy Blikk szerű bulvárlapot indítanék, De ha magasabb rendű szellemi, vagy művészeti igényeim lennének (Mint ahogy az ismeretlen személyek startból lehülyéző bákói román fiatalembernek valószínű, hogy nincsenek, és nem csak azért mert engem lehülyézett ismeretlenül, hanem azért is Mert éppen Pulin akadt meg a szeme...), és így, ennek a szenvedélyemnek hódolva szeretném a pénzemet elverni, mint mások lóversenyeken, akkor egy igényes művészeti, vagy irodalmi jellegű lapot indítanék, de még egyszer mondom: CSAKIS ROMÁN NYELVEN!
Így viszont tök fejbe kólintva állnék a román fiatalembernek a magyarok felé forduló mesésen nagy jótékonysági igyekezetén, és nem tudnám elképzelni, hogy honnan ez a nagy áldozatkészsége a bákói román testvéreinknek, a székelyek felé, amennyiben nem szoktam volna meg azt, hogy látszólag értelmetlenül és csak úri passzióból olyan románok vásárolgatnak a székelyföldön és Csíkszeredában nem csak kültelkeket és elhagyott magánházakat, hanem tömbház lakrészeket is, akik soha nem jártak itt és nem is kívánnak a közeljövőben sem a távoli jövőben ide költőzni. Majd azt látjuk, hogy ezeket az ingatlanokat szépen az ortodox egyház kezdi helyre hozni, kezelni és karban tartani, majd a hivatalosan ide helyezett román anyanyelvű rendőröknek, katonatiszteknek és más – főként pályakezdő és itt családalapító – hivatalnokoknak abszurd módon jutányosan bérbe adni, majd még jutányosabban tulajdonba adni.
2011. szeptember 24. szombat, 19:57
 
Szilárd: Puli és a Harkov újabb szövetsége
Nem tudom, az idősebb olvasók emlékeznek-e még a Román Parlamentnek a Harkov – bizottságára? Arra, amelynek a munkálatai során annyi szidalmat szórtak ránk a Pruteanu és Ghe. Funar a Vadim Tudor féle, deklaráltan vagy csak néha - néha és úri passzióból nacionalistává vedlett szenátorok és képviselők, amíg nyugatról rá nem szóltak a román politikára, hogy most már aztán elég kegyen, minden mértéket meghaladtak a törvényes nemzeti gyűlöletkeltésben. Ezt a parlamenti bizottságot máig nem oszlatták fel hivatalosan. Még mondjam tovább?
Minek? Hiszen éppen Puli írja valahol, hogy bármit is tennénk, a nem hivatalos és a fél hivatalos románosítás folyik tovább, akár tetszik az nekünk, akár nem. Akár beszélünk róla, akár nem. Én most csak azt a felismerést tartom érdekesnek – mivelhogy minden ami Pulival kapcsolatos az interneten – de csak ott! – izgalmasan érdekes, hogy már a Harkovosok is annyira szemtelenül nyíltan dolgoznak már a Facebokon is, mint azok a pedofilok, akik ugyanilyen szemtelenül nyílt párbeszédek útján fogják be a kiskorú áldozataikat.
Kérdés persze még az, hogy az amúgy is nemzetáruló Pulit mennyiben lehet naiv áldozatnak nevezni ebben az esetben, vagy mennyire a románosítást fél hivatalosan intéző sötét háttérhatalomnak lefekvő, titkosan hataloméhes (Amit éppen rám igyekezett kenegetni nagy szorgalommal) gonosztevőnek, aki alig várja hogy immár hivatalosított és fizetett újságíróként, teljes státuszban és törvényes vértezetben állhasson be székely-közvéleménynek és immár hivatalos megbízásból is rágalmazhassa a székelyföldi magyar politikusokat és közéleti személyiségeket?
Nos, ez, amennyiben valós anyagi – gazdasági alapúnak bizonyul a Marius – Grapian – Benchea fiatalúrnak az abban a Facebokban tett ajánlata, amelyben Puli Nagy Attila az immár tőle megszokott újabb csúsztatásaira engem rágalmaz és lebolondoz, a jövendő kiadó-szerkesztő beszélgetőtársa viszont, egyenesen lehülyéz, hamarosan ki fog derülni. Az asztrológusi gyanúm viszont az, hogy ez éppen egy olyan fintora lesz a Puli sorsának, mint amilyenekben éppen az ő internetes tudósításaiból (panaszkodásaiból) értesülhettünk az utóbbi időkben. Hiszen, amennyiben működnek az általam részletesen leírt egyetemes törvények és amennyiben valós az asztrológia axiómarendszere, Puli rég túl lépte már azt a Szaturnuszi határt, ahonnan vissza térhetne a sorsa jobbra fordítása érdekében.
2011. szeptember 24. szombat, 19:58
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Jókai Mór utca...
Jókai Mór utca...
Küldő: Dezső Bernát
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload