BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Blogblog

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2009. március 06. péntek, 14:14
Írta: Endre   
Kategória: 2008. november
 

Blogot írni divat, ez, az internet korában nem kérdés. Divat, és egyre inkább az lesz közösségi oldalakon regisztrálni, profilokat tökélyre fejleszteni, szociális életet élni egy virtuális valóságban. Olyan kapcsolatok alakulnak így ki, amelyek a szó legszigorúbb értelmében nem is igazán tekinthetőek normális emberi kötelékeknek.

BlogblogIlyen kapcsolat van a blog, azaz binary log, írója és olvasói közt is. Mi is ez? A blog, on-line elérhető napló. Olyan felület, amellyel világszerte emberek milliói élnek, hogy kifejezésre juttassák érzéseiket, gondolataikat, véleményüket, világnézetüket, személyiségüket, önmagukat.

A blogokat tartalmuk szerint kategorizálni lehet, ebbe most nem mennék bele. Hogy miért, kik, és kiknek írnak ezt helyzete válogatja. A politikus választóit toborozza, önmagát reklámozza, a non-profit civil szervezet tevékenységét mutatja be, ezáltal keresve támogatókat, blogját nekik ajánlva. A szaki munkájáról blogol, elmélyed annak kicsit is érdekesebb kérdéseiben, célközönsége általában az adott témában dolgozó, kutató, érdeklődő ember.

Aztán vannak a személyes blogok. Ezek a legelterjedtebbek, és legnehezebben beskatulyázhatók. Itt egyének írnak mindennapjaikról, világhoz való viszonyukról, és mindenről, amit érdemesnek találnak elmondani, leírni. Komplex tartalmú naplók, bár felületesen, de nagyon sok témakört érintenek.

Hogy kik és miért írnak ilyeneket? Az utca embere, lecsúszott újságírók, alkoholisták, magányos emberek, vagy éppen diákok. Olyanok, akik nem bírják magukban tartani önmagukat. Van, aki pénzt csinál ebből. Hirdetésekkel tömi meg naplóját, aztán majd csak csurran-cseppen valami. Van, aki belakja azt, minden nap ír pár bejegyzést az aktuális eseményekről, gondolatokról. Van, aki csak ír és ír, mikor ideje, elméje engedi.

Hogy mit keresnek az olvasók egy blogban? Szerintem az internet egy emberibb sarkát látják benne, olyan hírforrást, amely mentes az objektív, hivatalos, személytelen kifejezésektől. Vagy egyszerűen csak mások életét élik, élnék, hiszen erről szól a fogyasztói társadalom egyik legbefutottabb terméke: a valóságshowk tömkelegének ilyen-olyan megnyilvánulásai.

Egy biztos, a blogot az off-line naplótól legjobban megkülönböztető védjegye ez: a blog közönségnek íródik. Nem olyan napló, amelyre lakatot teszünk és legtitkosabb, legperverzebb vágyainkkal megtöltjük. Blogot írni, olvasni egyike az internet által nyújtott lehetőségeknek.


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyörgy Tanácsháza
Sepsiszentgyörgy Tanácsháza
Küldő: Veres László-D.
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload