BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Névváltoztatásáról

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2009. március 06. péntek, 13:50
Írta: Pityu   
Kategória: 2008. november
 

Az olvasó joggal aggódhat.

Milyen újság következhet ilyen névvel? Sajnos semmi jót nem mondhatok.

Amint azt már kitalálhattátok, cinikus kor cinikus gyermekei, ez a semmitmondó (és még sorolhatnám, ha nem félnék a könyörtelen cenzúrától), szóval semmitmondó újságnév csakis a szerkesztőségtől származhat. Csermeken: a szó mögött alighanem egyéves múlt áll, valamint Décsei Kinga. Fékezhetetlen agyvelejű barátunkat (önéletrajzi mozzanat, a félzseni jobb lett volna) Szent György-napok* idején valami arra késztette, hogy búcsúzáskor így köszönjön: csermeken (utána sok-sok felkiáltójel, ugyanis hangosan mondta). Majd, mint valami katarzis után, a lány útnak indult, és több tengeri mérföld megtételével hazaért – gondoljunk a város szigetjellegére. Az ok fejtegetése, ami efféle érzékeny búcsúra késztette őt, csak ténykérdés.

Névváltásról
Névváltásról

Az újság, mint ötlet csak hónapokkal később ötlött fel az emberekben. Ezzel egyidőben felelevenedett a csermeken szó is, azzal a céllal, hogy ez legyen a neve. A válasz viszonylag (vagy kevésbé) egyöntetű volt: „ajjó lesz!”

Ám ebből csak ennyi maradt: jóa... Ugyanis a következő (ötödik) pénteken – bár ez nem világos, hogy mi után következő (ötödik) péntek ez, de azért errefele van egy ilyen rendigény, hogy hétfő, kedd meg így... – néhányan beültünk a Teinbe (vagy inkább kiültünk a kirakatba?) bizonyos tein tartalmú italt fogyasztani. Mindvégig azt hánytolgattuk, hogy mire tudnánk lecserélni a fent említett – már ha az olvasó standard módon kezeli a lapot -  újságnevet. Mondjuk ki, bátorság sem kell hozzá, hogy valószínűleg a tea erős kábító hatása alá kerültünk. Ami ezután következett, azt újdonsült kifejezésemmel élve kreatív unalomnak neveznék.

Mindehhez nem fűznék semmit, hacsak azt nem, amit már a legelején kellett volna, hogy a szófordulataim ellenére az olvasó maga alakítsa ki a saját véleményét a névről és ezzel párhuzamosan az újságról.

* merthogy Szent György-napok voltak


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Bözsi 2
Bözsi 2
Küldő: Buhul Ubul
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload