BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Mercedes Band

 

Mercedes logó

Nézze meg képeinket:CONTACT
+40-744813466
+40-722317771
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szabó Pál-Szabolcs "Mester" - gitár
Höncz László Dániel "Laci" - ének
Benedek István - basszusgitár
Oláh József "Joe" - dobok
Szigyártó György "Gyuri" - billentyűs hangszerek

Zeneszövegek »

Az együttes 1997 januárjában alakult Sepsiszentgyörgyön, MERCEDES BLUES BENZ néven. Eredetileg Mikós (Székely Mikó Kollégium) diákok alapították, mégpedig:

Tinca Aurel Teddy - gitár
Kacsó András - basszusgitár, ének
Benedek István - gitár
Olah Jozsef "Joe" - dobok
(1997 január)

Ez a felállás nagyon rövid ideig létezett, február végén alakult ki az a felállás, amely az első fellépéseken vált ismertté, mégpedig Szabó Pál Szabolcs gitáros belépésével. Röviddel ezután Kacsó András távozik az együttesből és helyét basszusgitáron Benedek István veszi át. Mivel többszöri próbálkozás után sem sikerül megfelelő énekest találni, ezt a szerepet Szabó Szabolcs veszi át, így alakult ki az első stabil felállás, amely majd egy évig működik ebben a formában:

Szabó Pál-Szabolcs "Mester" - gitár, ének
Tinca Aurel Teddy - gitár
Benedek István - basszusgitár
Oláh József "Joe" - dobok
(1997 február)

Stílusilag a blueshoz próbálunk közeledni, azonban érezni az erős hard rock, sőt metal hatásokat is úgy a saját szerzeményekben, mint a feldolgozásokban. Ebben az időben íródnak olyan saját számaink mint a Sörösüveg blues, Aftershave man, Holdfényben stb.
A feldolgozások leginkább H.B.B., Jimi Hendrix, Takács Tamás dalok, de többek közt olyan számok is feltűnnek, mint a Trooper az Iron Maidentől, vagy az Ugly Kid Joe nagy slágere, az Everything About You.

Az 1997-es év a bemutatkozás, az útkeresés, a nagy gyakorlások, próbálások éve volt. Első fellépésünk a Mikóban van egy Suli-buli alkalmából ahol egész jó benyomást keltünk. Tágabb ismertségre az 1997-es Szentgyörgy-napi fellépésünk által teszünk szert, amikor a Hurrikán társaságában, a Horizont előzenekaraként lépünk fel a Sugás Kertben. További fellépések következnek a városban (Szentgyörgyön), első kiszállásunkat Csíkszeredába tesszük 1997 októberében a Semaphore előzenekaraként az AMI klubban lépünk fel, szép sikert aratva.
1997 decembere újabb változást hoz az együttes életében (felállásában). Sikerül meggyőzni Höncz Lászlót (Hurrikán), hogy az MBB megér egy próbálkozást, így ettől kezdve külön énekes áll be az együttesbe, a felállás így alakul:

Höncz László-Dániel "Laci" - ének
Szabó Pál-Szabolcs "Mester" - gitár
Tinca Aurel Teddy - gitár
Benedek István - basszusgitár
Oláh Jozsef "Joe" - dobok
(1997 december)

Első fellépésünk ebben a felállásban Sepsiszentgyörgyön van a Bunkerben, a Metal Karácsony alkalmával, ezúttal készül el első TV-riportunk az STV-vel.

Az 1998-as év egy baróti fellépéssel kezdődik a Semaphore és a Duplex társaságában, majd egyre többet koncertezünk főleg Kovászna és Hargita megyében. Ebben az időszakban készül el első demo felvételünk a szentgyörgyi Tanulók Házában amely 6 dalt tartalmaz: Sörösüveg blues, Telefonom néha, Aftershave man, Holdfényben, Én vagyok az Ember meg egy instrumentális dal, amelynek nem volt címe.

Ez az év koncertezésekkel telik el, legfontosabb fellépések: Szent György Napok, Kézdivásárhelyi Napok, Barock Fesztivál (Barót), Diákegyüttesek Országos Fesztiválja.
Ez utóbbi alkalmából az együttes a következő díjakat nyeri:
I. Helyezés az együttesnek, Legjobb énekes (Höncz László)
I. Legjobb gitáros (Szabó Pál Szabolcs).

Ez úttal rövid interjú készül az Udvarhelyi Digital 3 TV-vel. A fesztiválon megnyerjük a Marosvásárhelyi Rádió különdíját, egy felvételt a rádió studiójában. Ezt 1998 szeptemberében vesszük fel. Erre a demóra a következő dalok kerülnek fel: Sörösüveg blues, Aftershave man, Mercedes blues, Én vagyok az ember, Lie, Holdfényben, Marosi Jam (Instrumental), Kokain.
1998 július végén meghívást kapunk Kunszentmiklósra (Magyarország), ahol nagy sikerrel játszunk két egymást követő estén is.
1998 októberében meghívást kapunk a kolozsvárt sorra kerülő Rocktoborzóra, ekkor bizonyos nézeteltérések miatt sajnálatos módon Höncz László, énekes, kilép az együttesből, így ismét négytagúra szűkül a csapat. A Rocktoborzón elég nagy sikert érünk el, annak ellenére, hogy szinte felkészülés nélkül megyünk ismét csak négyen. Az évet két szentgyörgyi koncerttel zárjuk.

1999 elég nehezen indul a banda számára. Próbaterem hiányában egyre több probléma merül fel, közben néhányan más zenekarokban próbálnak szerencsét, így Szabó Pál Szabolcs a Kentucky Old Boys nevű ír és country zenét játszó bandában, míg Tinca Teddy és Benedek István egy saját projektben, a T.E.I.A.-ban. Februárban hosszas megbeszélések, rábeszélések és egyeztetések után Höncz Laci visszalép a bandába, azonban így is az első fellépésre Szent György Napok alkalmából kerül sor (április vége).

Ezek után sikerül próbateremre is szert tenni, így ismét ellátogatunk a már bejárt helyekre (Csíkszereda, Udvarhely, Kovászna stb.). A nyár folyamán jelenti be Tinca Teddy, hogy mivel egyetemre megy, idő hiányában nem tudja pillanatnyilag folytatni, így 1999 juliusától egy új tag kerül az együttesbe, mégpedig Szigyártó György (ex Horizont, Inkognito), aki billentyus hangszereken játszik. A nyár folyamán néhány koncerten, Oláh József dobosunk elfoglaltságai miatt, a dobokon Szabó Lehel (Ol’ Skool Freaxx rap együttes) segíti ki a bandát. Így a felállás így alakul:

Höncz László Dániel "Laci" - ének
Szabó Pál-Szabolcs "Mester" - gitár, ének
Benedek István - basszusgitár
Oláh József "Joe" - dobok
Szigyarto Gyorgy "Gyuri" - billentyűs hangszerek
(1999 július)

Szeptember folyamán egy új tervet próbálunk ki, egy Led Zeppelin estet készítünk elő, amellyel tervek szerint minél több helyre el szeretnénk jutni. Így kerül sor október végén, a Brassói Mediateca szervezet közreműködésével egy miniturnéra, amiből kiemelném a nagyon jól sikerült nagyszebeni bulit, ahol még hajnali háromkor is ráadást követelt a közönség, annak ellenére, hogy vasárnap este volt.

Mivel októberben Höncz László énekes elment katonának, kis szünetet tartottunk, miközben új dalok és ötletek születtek. Az első koncertre ezután a kényszerpihenő után 2000 áprilisában kerül sor a Szent György Napok keretén belül, ahol egy kidolgozott showműsorral zárjuk a pénteki (rock) napot a Tunyogi Rock Band után.

Ezután beindul az együttes szekere, a nyarat végigkoncertezzük Csíkszeredában (az AMI klub állandó meghívottjaként és a Csíkszeredai Ifjúsági Napok keretén belül, ahol hatalmas sikerrel koncertezünk), Tusnádon, Kézdivásárhelyen, Brassóban. Ismét meghívnak Kunszentmiklósra (Magyarország), ahol a városnapok keretén belül a P. Mobil előtt lépünk fel, nagy sikerrel. Megjegyezük, hogy ebben az időszakban Benedek Istvánt, akinek más elfoglaltságai voltak, Szénégető Attila (ex Horizont, Semaphore) helyettesítette basszusgitáron.

Közben közös megegyezéssel névváltoztatás következik be, az új név MERCEDES BAND, mivel a stílusunk egyre távolodik a bluestól.

Ősszel meghívást kapunk Brassóba, a sörfesztiválra, ahol a Direcţia 5 és az Iris előtt lépünk színpadra, koncertezünk Szentgyörgyön és Csíkszeredában is. Meghívást kapunk a BMD (Brassói Magyar Diákszövetség) által szervezett Gólyanapokra is, ahol decemberben nagy sikerrel koncertezünk.

2001 jól indul, jónéhány koncert, a fontosabbak Szentgyörgy, Kolozsvár (Music Pub), Szeben (Music Planet és Rhythm&Blues), Gyergyószentmiklós, Csíkszereda stb.

Közben befejeződnek az ősszel elkezdett felvételek munkálatai, egy hét számos demót készítettünk, ami az eddigi legjobb minőségű. Rajta találhatóak a következő számok: Obsesia, Superficial, co.Kaine, Prin ceata, Stairway To Heaven (Led Zeppelin), Little Baby (Willie Dixon), Like A Rolling Stone (Bob Dylan).
Áprilisban felléptünk, már ötödször, a Szent György Napokon. Zuhogó esőben is, a több mint egy órás átszerelés ellenére, kitartott melletünk a közönség és mindent beleadott a buliba. Ekkor éreztük először azt, hogy talán léptünk egy nagyobbat az együttes egyéniséggé válásában.

A tavasz végén meghívtak a TOP T elnevezésű Buzău-i országos rockfesztiválra, ahova a Cargo és a Zob mellett 20 velünk egy kaliberű bandát hívtak meg. A közönség és a jelen lévő szakértők reakciója alapján sajnáltuk, hogy nem volt verseny, viszont júliusban eljött az alkalom, hogy bizonyítsunk. És bizonyítottunk. A Râmnicu Vâlcea-i Constelaţii Rock országos rockfesztiválon I. helyet nyertünk és a Szabó Szabolcs lett a Legjobb
Gitáros.

Itt megjegyezzük azt, hogy ezek a díjak bizonyos hírnévvel és elismeréssel járnak, de a rockzene akkori helyzetében nem sokat segítettek céljaink elérésben, például albumkiadás, studiófelvétel stb.
A nyár folyamán, közben, sok helyen megfordultunk. Kedvenc fellépéseink a motoros találkozókon voltak: Kézdivásárhely, Marosfő (Gyergyószentmiklós), Szeben. Meghívást kaptunk a kolozsvárira is, azonban objektív okok miatt nem tudtunk eleget tenni a meghívásnak. Kedenceink ezek a fellépések, mivel itt a közönség száz százalékban kedveli ezt a máshol nem értékelt műfajt.
Ezek mellett felléptünk Udvarhelyen (sörfesztivál) , Csíkszeredában (AMI klub), Baróton (városnapok), Tusnádon (szabadegyetem), Szejkén (Diák Találkozó), Kézdivásárhelyen (Idol kert), Sepsiszentgyörgyön (Piknik), Gyergyószentmiklóson (sörfesztivál), Brassóban (Ciucaş fesztivál és Berar), Hegyközcsatáron (Csatári napok).
Október 4-én sikerült, végre, eljutni Bukarestbe is. Fontos fellépésnek tartottuk, mivel főváros és ott forog mindenki, aki számít a zeneiparban, sajnos ’rosszkor voltunk rossz helyen’. A házigazda egy újonnan nyílt Guttenberg nevű klub volt és ezért még véletlenül sem gyűlt össze a közönség, kb. 20 ember (ebből néhány szentgyörgyi) nézett meg aznap este.

Őszre, mivel a szabadtéri koncertek ideje lejárt, eldöntöttük, hogy egy Rolling Stones estet csinálunk, ami 35 számot tartalmazott. Ez a Rolling Stones est adta meg az alkalmat az első igazi turnéra, amit Laci és Szabi szerveztek meg másfél hónap alatt, igazi turnéplakáttal, aminek a címe the Mercedes Band is Rolling on Stones volt és tizenegy városra volt tervezve.
A turné november 17-én kezdődött Nagyváradon a Lord’s Club-ban, majd Sepsiszentgyörgyön az André Klub következett november 22-én és így tovább: Brassó (Prietenii mei), Marosvásárhely (Black Hole), Csíkszereda (Ami Klub), Szeben (Rhythm and Blues), Udvarhely (Sportcsarnok). A többi helyszínre januárban került sor.

Beleszámítva a két decemberi fellépést (Kolozsvár, architektúra gólyabál, ahol a Semnal M-mel együtt léptünk fel és Sepsiszentgyörgy, Rock Karácsony), ami nem a turnéhoz tartozott, ebben az évben 33-szor lépett fel a Mercedes Band, ami az eddigi legjobb teljesítmény és arra ösztönöz, hogy érdemes tovább dolgozni ugyanazzal a kitartással amivel eddig tettük.

A 2002-es fellépések már január 12-én elkezdődnek, Temesváron mutatjuk be a Rolling Stones estet a Club 30-ban, az eddigi legigényesebb helyen, ahol jártunk. A temesvári közönség és a sajtó is nagyon jól fogadta.
Február 22-én Kézdivásárhelyen egy nagyon jó és nagyon hosszú (5 és fél órát zenéltünk) bulit tartottunk a Bujdosóban. Majd márciusban a Nagypénteki Disznóvágás című rendezvényen vettünk részt Sepsiszentgyörgyön.

Mivel az együttes januárban lett 5 éves, úgy gondoltuk, hogy ezt valahogy meg kell ünnepelni és így került sor második turnénkra, ami a 5 Years címet kapta. Ezen a turnén a hangsúlyt a saját szerzeményeinkre fektettük, ezáltal az együttes fejlődését próbáltuk bemutatni. A közönség minden helyszínen jól reagált.

A turné nem követte igazán az eredeti útvonalát. Elkezdtük Szebenben, április 5-én a Rhythm & Blues-ban, majd 6-án Temesváron a Gong-ban folytattuk. Következtek Zilah 20-án (Diesel Club), Arad 21-én (Club Bizar). Közben április 27-én a Szent György Napok keretén belül léptünk fel. A műsor különlegessége a 4 tagú női vokálegyüttes volt, ez 4 barátnőnkbol állt (Manyi, Nóni, Marika és Izuka). Ennek a kihangosítása nem volt dicséretre méltó, azonban a közönség így is a legjobban reagált eddigi koncertjeink során és igazán éreztük, hogy értünk jöttek el és nem csak a szentgyörgy-napi rendezvények hatására tévedtek oda.
A turnét május 3-án folytattuk Campina-n az ifjúsági házban, majd 24-én Piteşti-en (Evergreen). Ezen kívül felléptünk más rendezvényeken is, éspedig Nagyváradon május 12-én a PKED napokon, 25-én Buzău-ban a Top T fesztiválon és június 14-én Bacău-ban a motoros találkozón, itt a Desperadonak voltunk előzenekara.

Június 26-án Szigyártó György katonának megy és július 1-én Benedek István Amerikába utazik egy pár hónapra. A banda megoldást keres hiányuk pótlására, de nem sikerül helyettesítőket találni erre az időszakra. Így három keréken gurul tovább a Mercedes, Höncz László énekes vállalja a basszusgitárt is. Ebben a felállásban kerül sor a Szebeni motoros találkozón való fellépésre július 26-án. A szebeni közönség, az egyik kedvencünk,
felfigyelt a két tag hiányára, azonban így is sikerült elnyerni a tetszésüket.

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Küldő: Szasz Laszlo
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload