BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Visszatérő vízhiány Fotoson

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 05. kedd, 08:07
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Ismét napokra ivóvíz nélkül maradt Fotos – az áldatlan helyzetről egy olvasónk számolt be levelében. Mint jelezte, a Gidófalvához tartozó településen szomszédok kútjából kaptak vizet, hogy átvészeljék a szolgáltatáskiesést, a mosást pedig megyeszékhelyi rokonoknál intézték. Hasonló helyzetről éppen egy éve számoltunk be, akkor mintegy ezren nélkülözték az ivóvíz-szolgáltatást a községben.

Fotó: Albert LeventeMolnár Tímea lapunknak azt írta, a szolgáltatónál is jelezték a napok óta fennálló helyzetet, mire ők azt válaszolták, hogy megnőtt a fogyasztás, és elfogyott a víz a tartályokból, sőt, azt is előrevetítették, lehetséges, hogy egész nyáron valós gond lesz a vízhiány. „A faluban kevés háztartásban használják a vezetékes vizet, és nem kertek locsolására és állatok itatására, nem emiatt nőtt meg a fogyasztás, ahogyan ezt próbálták nekünk magyarázni. A vízszámlákból ítélve, még 10 köbmétert sem használnak el a lakók, nem tudjuk, hol fogy el a víz a tartályokból. A polgármester úrnak azt mondták, tavaly óta javítottak a helyzeten, megnövelték a pumpák teljesítményét, ám semmi nem változott” – írta olvasónk.

Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. aligazgatója tegnap lapunknak megerősítette, június 1–3. között valóban nem jutott víz a fotosi tartályba, tegnap azonban már helyreállt a szolgáltatás.

Mint azt a gidófalvi vízhelyzet kapcsán korábban is jelezte, az alulméretezett, rosszul kivitelezett rendszer miatt problémás a község településeinek vízellátása, ráadásul egyre több a rácsatlakozó, így nem sikerül kielégíteni a megnövekedett fogyasztást.

Rámutatott, a köz­ség naponta átlagosan 200 köbméter ivóvizet használ el, ám a jelzett időszakban – június 1–3. között – ez a mennyiség majdnem megduplázódott, emiatt nem juthatott víz fotosi és angyalosi ügyfeleiknek. A szolgáltató egyébként tervezi, hogy szárazság idején felkéri minden ügyfelét, hogy csak háztartási szükségletre használják az ivóvizet, ilyen jellegű korlátozásra egyébként a jogszabályok is lehetőséget biztosítanak – jegyezte meg Kozsokár Attila.

A kellemetlen helyzetre végleges megoldás lehetne, hogy az érintett települések Sepsiszentgyörgyről kapják az ivóvizet.

Ennek feltétele egy nyomóvezeték megépítése, amelyre a szolgáltató pályázat révén teremtené elő az anyagiakat. A rövid távú megoldás éppen tegnap körvonalazódott: egy jó vizű kút bevonásával fedezni lehetne az vízhiány sújtotta települések szükségletét. Bár az elképzelés tavaly is napirenden volt, az akkor kiszemelt kútból azonban a vízház kapacitása, illetve a bevonható vezetékek állapota miatt nem sikerült vizet nyerni. Most ellenben egy olyan kutat azonosítottak, melyből egy 300 méteres vezeték lefektetése révén víz juttatható a fogyasztókhoz a nyári kánikula idején. Amennyi­ben megkapják a szükséges engedélyeket, néhány nap alatt kivitelezhető a munkálat, a vezetéket ugyanis nem ásnák be a földbe – ecsetelte Kozsokár Attila.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Állomás negyed
Állomás negyed
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload