BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Szembe kell néznünk önmagunkkal

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 05. kedd, 08:05
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Több mint százan vettek részt tegnap Kovásznán a vajnafalvi református templom kertjében lévő Trianon-emlékműnél megszervezett megemlékezésen. Kovásznán nem politizálják el a megemlékezést, az egyház köré tömörülnek a kezdeményezők – mondta el érdeklődésünkre az Orbaiszéki Székely Tanács elnöke, Ferencz Botond.

A Havadtői Sándor Cserkészcsapat tagjai álltak díszőrséget. A szerző felvételeAz eseményen fellépett a város református férfidalárdája és ifjúsági fúvószenekara is, díszőrséget álltak a Havadtői Sándor Cserkészcsapat tagjai. Orbán Lajos lelkipásztor Lukács evangéliumának verseire alapozva – „Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani” – szólt a jelenlévőkhöz. Szembe kell néznünk önmagunkkal, beszélni kell arról, amit velünk tettek, mert nem szégyen.

Megcsonkítottak, szétvertek, de mi is vétkezünk, mert nem ápoljuk örökségünket – hangoztatta a lelkipásztor.

Péter Arthur lelkész Alföldi László Csak a gyökér megmaradjon című versét idézte. „Beteg ez a világ, de gyógyítható, van remény. Mint egy elvetélt gyerek, úgy néz ki hazánk, ebből csak reménységgel lehet kigyógyulni. A családoknak meg kell érteniük, hogy a gyereket kell választani, s akkor fennmaradunk” – mondta.

„Június 4-én az egész magyar társadalom gyászba borult, azon a fájdalommal teli napon az országzászlót félárbócra eresztették, a városok feketébe borultak, a lapok gyászkerettel jelentek meg és megkondultak a harangok… Bevégeztetett…” – elevenítette fel a 98 évvel ezelőtti történéseket Lőrincz Lilla, a Kőrösi-líceum történelemtanára. „Kívánom, hogy a székely közösség olyan hajszálgyökerecskéi legyünk, akikhez a falevelek minden tavasszal újra visszatérnek. Akkor érezzük és tiszta lélekkel ünnepeljük az év mind a 365 napján a Nemzeti Összetartozást” – biztatta a jelenlévőket.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Panoráma
Panoráma
Küldő: roland
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload