BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 6 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Medvék miatt aggódnak Mikóújfaluban

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 05. kedd, 08:00
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Főhír
 

Medvetámadástól tartanak a mikóújfalusiak, a településen nyolc-tíz napja jelezték első ízben, hogy egy hárombocsos anyamedve napokon át egy bekerített hétvégi háznál tartózkodott. A nagyvadak jelenlétére a közösségi média révén is figyelmeztették a helyieket, a polgármester pedig szeretné elejét venni egy esetleges tragédiának, ám segítséget mindeddig nem kapott a hatóságoktól.

Medve a ház előtt Mikóújfaluban. Fotó: Ilyés András ZsoltDemeter Ferenc lapunk érdeklődésére tegnap elmondta, összesen kilenc medvéről – köztük öt bocsról – tudnak, s gond, hogy míg korábban csak a falu közelében, most már a településen belül is láttak medvét. Egy nénire a temetőben ijesztett rá, az emberek most már félnek kimenni a sírokat gondozni – jegyezte meg az elöljáró, aki szerint múlt pénteken kora reggel a falu egyik utcájáján pillantották meg a nagyvadat.

Demeter Ferenc leszögezte, nem szeretnék, ha bárkire rátámadnának, azt sem kívánja senki, hogy kilőjék ezeket az állatokat, de valamit tenni kell, hogy megelőzzenek egy esetleges tragédiát. A medvék jelenlétéről értesítették az illetékes hatóságokat is, mindenki a törvényekre hivatkozik, de beavatkozni senki sem tud. Előbb be kell következnie a bajnak, hogy valaki végre lépjen ebben az ügyben – jegyezte meg.

A polgármester és a falubeliek aggodalma nem alaptalan, hiszen olyan utca is érintett az ügyben, amely két falurészt köt össze, s ahol gyermekek járnak naponta iskolába.

A túlszaporulat valós gond – összegzett Demeter Ferenc egy vadőrt idézve, aki azt mondta, eddig még soha nem tapasztalta, hogy egy anya­medvének egyszerre négy bocsa is van.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

rapulok
rapulok
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload