BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Ötvennyolcan búcsúztak iskolájuktól

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 04. hétfő, 07:21
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

Az idei kézdivásárhelyi ballagási ünnepségek sorozata péntek délelőtt a Bod Péter Tanítóképzőben fejeződött be, ahol az óvó- és tanítóképző, illetve a filológia szakos osztályból ötvennyolcan vettek búcsút az iskolától. A tanítóképző évfolyamelsője 9,81-es négyévi általánossal Beke Edina.

A szerző felvételeA ballagási ünnepség 11 órakor az iskolacsengő hangjára kezdődött, amikor a székely ruhát viselő végzősök a Gaudeamus dallamára, óvodások kíséretében osztályfőnökeikkel, Deák Magdolnával és Zsidó Annamáriával az élen az épületből a sportpályára vonultak, ahol szülők, hozzátartozók és iskolatársak gyülekeztek. Bevezetőként az iskola kórusa előadásában, Gligor Zoltán zenetanár vezényletével elhangzott Csézy Ez az otthonunk című dala.

Len Csaba iskolaigazgató beszé­dében kiemelte: a mai nappal véget ér valami, lezárul a ballagók életének egyik legszebb, leggondtalanabb szakasza, útjaik elválnak, el kell köszönniük egymástól. „Menjetek, valósítsátok meg álmaitokat, legyetek hasznára annak a közösségnek, amely »kitermelt« magából benneteket, de bármerre is jártok, ne feledjétek: a Bod Péter Tanítóképző időről időre visszavár. A gondviselés vezényeljen és óvjon benneteket” – búcsúzott a ballagóktól.

Ruszka Sándor református lelkipásztor Isten igéjével köszöntötte a végzősöket, majd a megyei tanfelügyelőség nevében Kőmíves Noémi magyar szakos, az iskoláért felelős szakfelügyelő üdvözölte a ballagókat, azt emelve ki, hogy a célokat nem elég csak megfogalmazni, tenni is kell értük. Bokor Tibor polgármesternek a végzősökhöz intézett gondolatait Szigethy Kálmán önkormányzati képviselő, az iskola vezetőtanácsának tagja tolmácsolta, a ballagó tanulók szülei részéről pedig Füleki Katalin szólt az egybegyűltekhez, arra figyelmeztetve, hogy a legfrissebb statisztikai adatok szerint a fiatalok 47 százaléka öt éven belül elhagyja az országot, ami drámai.

„Ez az iskola, ez a közösség veszélybe kerül, egy-két évtized múlva talán meg is szűnhet, szükségünk van rátok, hogy ez ne történjen meg” – kongatta meg a vészharangot.

Rövid zenés-verses műsor után a végzősök képviselői átadták a tizenegyedikeseknek az iskolazászlót és az aranykönyvet, majd a ballagók díjazása követett. Az iskola évfolyamelsője és a XII. A osztály legjobb tanulója Beke Edina, akit az önkormányzat is díjazott, a filológiaosztály legjobb tanulója pedig Kerekes Ákos 9,09-es négyévi általánossal. A tanulásban és egyéb tevékenységekben kimagasló eredményeket elért tanulókat nemcsak az iskola, annak katedrái, hanem többek között a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Rotary Klub, a Bóbita Egyesület, a Tanulók Klubja és az Zöld Nap Egyesület is díjazta. Ezt követően a tizenkettedikesek nevében Klára Kamilla Rúzsa Magdi dalával, Tálas Beáta búcsúbeszéddel, Baka Kinga és Jánó Kinga Zorán–Presser Gábor dalával, Kalányos Szabina Tóth Krisztina A tanítvány című versével, Bodó Imola szónoklattal, Füleki Zsófia pedig ugyancsak Rúzsa Magdi dalával köszönt el iskolatársaitól, tanáraitól és iskolájától. Végezetül a ballagók virággal búcsúztatták tanáraikat, majd helyükre visszaállva az Ismerős Arcok Nélküled című dalának eléneklésével zárult az ünnepség.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Napnyugta
Napnyugta
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload