BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Gábor Áron-emlékplakett Uzonban

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 04. hétfő, 07:19
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Háromnapos faluünnepen szórakozott Uzon község népessége: a falunapok alkalmával több százan gyűltek össze a községközpontban, mindenki talált kedvére való kikapcsolódási lehetőséget, programot, a rendezvénynek pedig maradandó hozadéka is lett: tegnap délután Gábor Áron-emlékplakettet avattak.

A szerző felvételeA községi napokon képviseltették magukat Uzon testvértelepülései, Tolna, Csorvás és Nagykáta küldöttségei is. Tegnap ünnepi tanácsülésen ismertették a testvértelepülések által elért uniós pályázatok eredményeit. Ekkor tüntették ki a község élenjáró vállalkozóit is. Elismerésben részesült a lisznyói Török András vezette Doretta Kft., valamint a Total Romania francia érdekeltségű cég is – ez utóbbi bitumkeverékek raktározásában és előállításában érdekelt vállalkozás. Ugyanakkor díjazták a község legidősebb polgárát, a 102 éves Fóriska Sándorné Szabó Erzsébetet, az emléklapot unokája, Török Dóra vette át.

Ugyancsak tegnap leplezték le a Gábor Áron-emlékplakettet. A jelképet Uzon község polgármesteri hivatala készíttette. Az emléktábla az uzoni gyógyszertár épületének falára került – a hagyomány szerint a birtok kertjében földelték el először a kökösi csatában elesett ágyúöntőt, innen vitték később a cári seregekkel szemben álló hazavédő tüzértiszt holttestét Eresztevénybe.

Az emléktábla leleplezésén Antal Béla helytörténész beszélt a Gábor Áron 1849. július 2-i halálát követő történésekről – a beszámolót egykori uzoni lakosok elbeszéléseire alapozta.

A plakett leleplezésén a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör lépett fel, majd a résztvevők együtt énekelték el a himnuszt.

Az Uzon községi napok programja változatos volt: gyermeknapon ügyességi és logikai vetélkedőkkel várták a kicsiket. Emellett volt kerékpártúra, az önkéntes tűzoltók és a Salvatore Egyesület tagjai bemutatót tartottak, a központi színpadon magyar és román folklóregyüttesek léptek fel, a szombati napot koncertekkel fűszerezett lézermutatvány zárta. Tegnap többek között fúvószenekarok találkoztak, a fiatalok Tekergő meseösvényen bóklászhattak, és volt óriáskürtőskalács-kóstoló is.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

London
London
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload