BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kezdődik a vizsgaidőszak

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. június 04. hétfő, 07:14
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Főhír
 

Idén először kezdődnek meg a nyolcadikosok záróvizsgái a tanítási időszak utolsó hetében, ami nem kis fejtörést okoz az iskolaigazgatóknak, mert térben és szervezésileg is szigorúan el kell különíteniük a kétféle tevékenységet, és ugyanebben az időszakban készülnek az érettségire, pályáznak a pedagógusok az érdemfokozatra, és vizsgáztatják az országos szaktestületbe jelentkezőket oktatásmenedzsmentből.

Nemsokára az érettségi is kezdetét veszi. Albert Levente archív felvételeA nyolcadikosok iratkozásával tulajdonképpen megkezdődik az a vizsgasorozat, amely július végéig tart. Vizsgáznak az általános és középiskolai végzős diákok, a katedráért és különböző fokozatokért küzdő pedagógusok, de munkában lesznek azok is, akik felvigyáznak, értékelnek, dön­tenek.

Kiss Imre megyei főtanfelügyelő lapunk érdeklődésére elmondta, nem könnyű feladat összeállítani a vizsgáztató csapatokat, mert csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy melyik megyéből érkeznek a dolgozatok, több vagy kevesebb dolgozattal kell-e számolni, hová kell küldeni magyar anyanyelvű javítókat.

Az első körben összeáll a csapat 80 százaléka, de a többit az utolsó méteren kell kiegészíteni – mondotta.

A főtanfelügyelő szerint idén a nyolcadikosok vizsgáját nehezíti, hogy tanítási időszakban kell megteremteni a szigorú vizsgafeltételeket, olyankor, amikor a tanárok többsége a diákok előmenetelének lezárásával foglalt, szervezik a tanévzáró ünnepségeket, és a megszokottnál több a tennivalójuk az osztályfőnököknek. Erre csak ráadás, hogy az országos oktatásmenedzsment-testületbe is most lehet vizsgázni, az érdemfokozatra benyújtott pályázatokat is ebben az időszakban kell elbírálni, ezeknek nem most kellene történniük – állítja a főtanfelügyelő.

Hétfőtől június 8-áig iratkozhatnak az országosan egységes felmérőre a nyolcadikosok, június 11-én élesben indul a verseny, a román nyelv és irodalommal kezdődnek a vizsgák. Háromszéken közel ezerkilencszázan tanulnak a jelenlegi nyolcadik osztályokban, közülük több mint ezerháromszázan a magyar tannyelvű tagozaton és ötszázötvenen a román osztályokban.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

www.sepsiszentgyorgy.ro
www.sepsiszentgyorgy.ro
Küldő: romeo
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload