BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Befejezték a könyvtár korszerűsítését

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 31. csütörtök, 07:39
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

Vántsa Judit könyvtárvezető kezdeményezésére Bokor Tibor polgármester a kívül-belül felújított Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárba hívta meg a városatyákat a tegnap délelőtti rendkívüli testületi ülésre.

A szerző felvételeA tanácskozás napirendjén szereplő hét, többnyire pályázatokra vonatkozó határozattervezetet egyhangú szavazattal fogadták el, majd Vántsa Judit vetített képes előadás során mutatta be a 2013-ban elkezdett és nemrég befejezett felújítást. Bokor Tibor elmondása szerint az utóbbi öt esztendő alatt több mint négyszázezer lejt fordítottak saját költségvetésükből az épület tatarozására.

A könyvtárvezető elmondta: a fenntartó intézmény, a polgármesteri hivatal támogatásával sikerült a pincétől a tetőig felújítani, átalakítani az épületet. A hatvanhatezer kötetből álló állományt összepakolták, majd rendszerezték – ez óriási, több hónapos munka volt. Az épület amúgy nem a legmegfelelőbb könyvtár számára: nagyon zsúfolt volt, sem tűzvédelmi, sem szakmai szempontból nem tudtak normális körülmények között működni. Már a kilencvenes évek elején látták, hogy miközben egy jól működő könyvtárban a könyvállomány hetven százalékát szabad polcról el kellene érni, esetükben ez az arány éppen fordított volt. 2007 őszén az akkori városvezető, Török Sándor megnézte a kihasználatlan boltíves pincét, és a következő év tavaszán elkezdődtek a munkálatok, de aztán gyorsan abba is maradtak. 2012-ig nem történt semmi. Azt követően a pince egyik felében rendezvények szervezésére alkalmas helyiséget alakítottak ki, a pince másik részét a városháza munkatársai bepolcozták, és ott raktár kapott helyet. A földszint nagyon zsúfolt volt, ezért a régi beosztást teljesen felborították, és átrendezték a termeket. Az olvasóterem más arculatot kapott, és gyermekkönyvrészleget alakítottak ki. A könyvtárvezető megköszönte a támogatást a város vezetőségének, az önkormányzati képviselőknek, külön kiemelve Hegedüs Ferenc vállalkozó, kultúrmecénás nevét, akinek a pince központi fűtése köszönhető. A felújítás alatt egyébként a pincében működött a program.

Vántsa Judit azt is közölte, hogy június elsején 10 és 13 óra között gyermekek számára szerveznek könyvtárbemutatót, papírszínházat, meseolvasást, drámajátékokat, kincsvadászatot és kézműves-foglalkozásokat, hétfőtől pedig a megszokott program szerint működnek, miután május 7-től közel egy hónapig leltározás miatt zárva tartottak.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Rózsa 2.
Rózsa 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload