BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Egyszerűsítenék a forgalmat

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 30. szerda, 08:04
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Keresik a lehetőségeket, de még nem találtak megoldást Kovásznán a Penny üzlet előtti útkereszteződés bonyolult forgalmi rendjének egyszerűsítésére.

Körforgalom tenné könnyebbé a közlekedést az útkereszteződésben. A szerző felvételeMost a Sepsiszentgyörgyről jövő, a Penny előtt jobbra térő, majd a Kálvin téren át, az erdészeti hivatal előtt Csomakőrös irányába haladó 13E jelzésű országútnak van elsőbbsége. Ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja – és így értékelik a helyi autóvezetők is –, hogy körforgalom tenné egyszerűvé és biztonságossá az útkereszteződést. Korábban így volt, de az út korszerűsítése során elbontották.

A polgármesteri hivatal tehetetlen. Egyrészt, mert az E13-as út az országos útügyé, másrészt az illető szakaszt uniós pénzek felhasználásával újították fel, így még öt évig semmiféle módosítás nem végezhető ott – magyarázta a helyzetet érdeklődésünkre Gyerő József polgármester.

A helyi rendőrség vezetőjével is tárgyaltak, felvetődött, hogy részleges megoldást hozna, ha az útkereszteződésben az E13 elvesztené prioritását, és a Ștefan cel Mare úton továbbhaladó járművek élveznének elsőbbséget. A rendőrség egyetértene a módosítással, de az útügy hallani sem akar róla – részletezte a polgármester.

Másik megoldás villanyrendőr telepítése lenne, ami súlyos anyagi terhet jelentene a városházának, másrészt jogi szempontból sem kivitelezhető, a villanyrendőr telepítése a pályázati pénzen felújított úttest, járda megbolygatásával járna, ami egyelőre nem lehetséges.

Harmadik megoldásként a polgármester az útjelző táblák láthatóbbá tételét, a jelzések felfestését említette. Ezt már három alkalommal kérték írásban az útügytől, de egyelőre semmi sem történt. Az útügy hozzáállását jellemzi, hogy Csomakőrösön 2016 óta nem festettek fel egy gyalogátjárót, amelynek létrehozását a rendőrség is jóváhagyta – mutatott rá Gyerő.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

És a torta készitői
És a torta készitői
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload