BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Fiatalokkal pótolnák a munkaerőhiányt

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 29. kedd, 07:17
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Főhír
 

Tanfolyamok, képzések révén kívánják bevonni a munkaerőpiacra a 26 évnél fiatalabb állástalanokat országszerte, Háromszéken azonban nehezen halad az azonosításuk. Nyilvántartásba vételük azért is fontos, mert számos olyan program indul a közlejövőben, mely révén ez a célcsoport sajátíthat el többféle szakmát.

A megyei munkaügyi hivatal. Jegyzékbe vennék a munkaképes fiatalokat. A szerző felvételeElsősorban azokat kívánják felzárkóztatni, akik nem vesznek részt oktatásban, semmiféle képzésben, de a munkaerő-foglalkoztatási hivatalok nyilvántartásaiba sem kerültek be – ők az úgynevezett NEET-kategóriába sorolt fiatalok. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél jelenleg 477 ilyen állástalanról tudnak, ám Kelemen Tibor intézményvezető úgy véli, számuk ennél jóval magasabb.

Együttműködve önkormányzatokkal, intézményekkel, lakhelyükön próbálják felkeresni az érintetteket, hogy előbb nyilvántartásba vegyék őket, képességeik felmérése után meghatározzák, ki milyen mértékben foglalkoztatható, valamely szakmai képzést biztosító programba csak ezt követően tudnak bekapcsolódni. A cél az, hogy végül munkát vállaljanak.

Egyelőre három tanfolyamot indít egy bukaresti egyetem, melyre háromszéki érdeklődők is jelentkezhetnek, pékeket, kereskedelmi és növénytermesztési dolgozókat képeznének.

Kelemen Tibor szerint gond, hogy a nyilvántartott fiatalok jelentős része hiányos ismeretei miatt a nagyon nehezen foglalkoztathatók közé tartozik, mások tájékozatlanok, s előfordul, hogy aki esetleg dolgozna, de vidéken él, a lakhelye és a munkahely közti távolság megtétele jelent akadályt.

Az egyre komolyabb munkaerő-hiányt más módszerekkel is próbálja orvosolni az országos munkaerő-ügynökség. Kelemen Tibor szerint a külföldön élő és dolgozó fiatalokat is célba vették, a spanyol és olasz városokban letelepedett román közösségek körében és Magyarországon is népszerűsítik a hazai munkavégzési, vállalkozásalapítási lehetőségeket.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú   2
Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú 2
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload