BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Légy, ki szívből lennél!

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 28. hétfő, 07:35
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Tanárok, iskolaigazgatók, meghívottak, ballagókat búcsúztató diákok közül többen is arra biztatták a végzősöket a szombati sepsiszentgyörgyi kicsengetési ünnepségeken, hogy ne mások, hanem saját álmaik megvalósításáért küzdjenek. A gondolat, mintegy örök érvényű üzenet hangzott el a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán is, ahol Kocsis István volt drámatagozatos diák Ki szívből lennél című versét Opra Balázs, az iskola tanára megzenésítésében ez alkalommal iskolahimnuszként mutatták be.

Hagyományosan székely ruhában ballagtak a mikesesek. Albert Levente felvételeA Mikes Kelemen Elméleti Líceumban a hagyományhoz híven két előkészítő osztályos kisdiák kongatta az iskolaharangot a ballagók menetének elején, majd Fazakas Réka és Szabó Réka Fruzsina népdallal nyitotta meg az ünnepséget. Már István iskolaigazgató a bizalomról, büszkeségről és az önbizalomról beszélt. Elmondta, a szülők bizalmat szavaztak az iskolának, amikor négy évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy gyermekeik ebben az iskolában folytatják tanulmányaikat, másrészt az iskola bizalommal volt diákjai irányában, hisz két tanuló kivételével mindenki részt vehet idén az érettségin. Az iskolavezető büszke erre az évfolyamra, mert köztük vannak azok a diákok, akik újraindították a Bakancs iskolaújságot, átszervezték a diáktanácsot, oszlopos tagjai voltak a kórusnak, a sportolimpián kétszer is első díjat nyertek kosárlabdában, és kitűnően teljesítettek a különböző tantárgyversenyeken. A Mikes az a tanoda, ahol az önbizalmat garantáltan megkapja a diák, és erre igen nagy szükség van mostanság ahhoz, hogy az ember továbbléphessen – mondotta.

Mester Gizella aligazgató reméli, nemcsak tudást, hanem viselkedési normákat, értékeket, életérzéseket is át tudtak adni, Kiss Imre főtanfelügyelő pedig azt hangsúlyozta, az útravaló gondolatokat a megélt sikerek és kudarcok, a tapasztalat mondatja vele, ennek alapján állítja, hogy a végzősök életében következő küzdelmek a felelősségről is szólnak, hisz ezentúl nemcsak önmaguk iránt felelősek, hanem közösségükért, szülőföldjükért és nemzetükért is.

Legyetek önmagatok hősei – hangzott Antal Árpád polgármester üzenetében, amit minden sepsiszentgyörgyi iskolában felolvastak szombaton a megbízott képviselők. A városvezető szerint születésünktől fogva az elengedés és megtalálás ritmusát követi az életünk, és édesanyánk biztonságot nyújtó méhét felváltjuk azért, hogy felfedezzük a világot, elsőre csak néhány színt, illatot, hangokat, majd napról napra többet. A tanulás nagyon korán elkezdődik, és életünk végéig tart, de amint édesanyánkkal is örökre összeköt a láthatatlan köldökzsinór, úgy minden élettörténet, amit magunk mögött hagyunk, örökre bennünk marad – tolmácsolta Antal Árpád gondolatait Ambrus Zsombor. A polgármester azt kívánja a ballagóknak, hogy említett biztonságérzettel lépjenek ki az iskola falai közül, mert már tartoznak valahová, valakikhez, egy egész közösséghez, legyen az a család, a barátok, az iskola, az ismerősök vagy a város, és ha majd sok mindent kipróbáltak az előttük álló kalandokból, térjenek haza, adják hozzá a város fejlődéséhez azt, amiben ők a legerősebbek.

Mátyás Boglárka tizenegyedikes tanuló arról beszélt, hogy sohasem késő megtalálni saját utunkat, és arra biztatta a ballagókat, merjék sajátos módon alakítani életüket, és ha nem érzik magukat jól ott, ahol éppen tartózkodnak, meneküljenek onnan. Nem tudjuk, joggal vagy nem, de mi mindig lázadtunk – mondta Fazakas Réka a végzősök nevében. Ő a reál tárgyak idei bajnoka, évfolyamelső és négyéves tízes médiájával is a legjobb teljesítményű ballagó. A humán tárgyak terén Erőss Réka a legjobb tanuló, ketten kapták az idei Mikes-díjat. A három osztályból nyolcvanheten ballagtak, a végzős kórustagok annyian voltak, hogy Szőts Dániel vezényletével külön is megtartották dalos búcsúzójukat.

A boldogság egyéni döntés

Sebestyén-Lázár Enikő, a Plugor Sándor Művézeti Líceum igazgatója a boldogságra építette beszédét, és azt mondta, mindenki maga dönti el, hogyan akar élni. A boldogtalanság okai sokszor saját gondolataink, félelmeink és hazugságaink – mondotta. Szerinte amit gondolunk, azt érzünk, amit érzünk, azt tesszük, amit teszünk, azt teremtjük. Aki pedig rosszul érzi magát, az kevésbé jót teremt – véli. Színezd újra a világot, és akkor jobban érzed magad – fogalmazott.

A nyitottság a tudásnál is fontosabb – hangsúlyozta Miklós Mónika tanfelügyelő. Ugyanezt a gondolatot fejtegette Szabó Henrietta tizenegyedikes diák is, aki arra biztatta a ballagókat, hogy ne tartsanak a kezdeményezéstől. Te mindig nyitott szemmel jársz – hangzott a kisebb középiskolás diákok szerezte dal, amit az ötvenhatos pavilonban rögtönzött színpadon mutatott be a főként tizenegyedikesekből álló zenekar, és a díjkiosztások után felvételről bemutatott dallal, az új iskolahimnusszal zárták az ünnepséget. Gociman Dragoş Alexandru évfolyamelsőként, Gyenge Tímea a magyar tagozat legjobbjaként vette át a díjat, de a különböző országos versenyek díjazottjait is kitüntették, és ebből bőven vannak a művészeti iskolában.

Szintén szombaton ballagtak: a helyi Református Kollégium ötvennyolc diákja, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola negyvenkét diákja, a Puskás Tivadar Szakközépiskola negyvennégy diákja és az idéntől ide tartozó, korábbi Kós Károly Szakközépiskola harmincegy, csökkentett látogatású osztályának végzősei. A sepsiszentgyörgyi kicsengetések sorát június 2-án a Székely Mikó Kollégium zárja, majd megkezdődik az érettségi felkészítők sora, végül a nagy megmérettetés, utána pedig a végső búcsú az iskolától.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Ártatlanság...
Ártatlanság...
Küldő: Jozsef
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload