BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 6 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Madarak és fák napja

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 28. hétfő, 07:33
Írta: Szekeres Attila   
Kategória: Közélet
 

Hetedik alkalommal tartották meg a madarak és fák napját a Székely Nemzeti Múzeumban. A szombati rendezvény a Lovagteremben kezdődött, és kint, a pottyondi ház udvarán folytatódott.

A gyerekek madárkákat bütykölnek FOTÓ: ALBERT LEVENTEA múzeumi programban közreműködött a csíkszeredai székhelyű Zöld Székelyföld Egyesület, melynek munkatársa, Szentes Lajos vetített képes előadást tartott a madarakról, bemutatva a Székelyföldön emberközelben élő madarakat: fehér gólya, molnár- és füstifecske, citromsármány, házi rozsdafarkú, kék-, szén- és fenyves cinege, csíz, csücsörke, erdei pinty, szajkó (népiesen mátyásmadár), veréb (házi és mezei), meggyvágó pinty, szarka, csóka, szürke vagy dolmányos varjú, holló, mely a legnagyobb testű énekes madár (a legkisebb a sárgafejű királyka), feketerigó, fenyőrigó. A bemutató előtt Barabás Hajnalka sepsiszentgyörgyi aroma- és fitoterapeuta az év gyógynövényéről, a levenduláról tartott előadást, és meg lehetett kóstolni a levendulás kávét. Smakkja valóban levendulás.

A pottyondi ház udvarán az év élőlényei Magyarországon témájú, spárgára aggatott kiállítás előtt a Zöld Székelyföld Egyesület Hangyasuli programjának madarakhoz kötődő játékait lehetett kipróbálni, de nagyobb volt a nyüzsgés egy másik asztalnál. Ott Tőkés Ma­gor, a Váradi József Általános Iskola II. E osztályos tanulója ori­gamijával vívta ki a gyerekek bámulatát. És Vinczeffy Orsolya múzeumpedagógus felügyeletével szebbnél szebb madárkákat tákoltak, ragasztottak, színeztek az alkotni vágyók.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Keresztek és kopjafák...
Keresztek és kopjafák...
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload