BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 9 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kiadó még nincs

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 16. szerda, 07:09
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Egy kézdivásárhelyi tankönyvíró csapat négy magyar nyelvi kommunikáció tankönyvvel, egy sepsiszentgyörgyi tanár pedig két unitárius vallástankönyvvel nyert a márciusban meghirdetett országos tankönyvpályázaton. Az országos értékelő és vizsgáztató központ által jóváhagyott tankönyvek immár csak arra várnak, kiadót találjon az oktatási minisztérium, és kezdjék nyomtatni a kiadványokat.

Mesehősök farsangja – a harmadikos nyertes tankönyv szerintAz első osztályos magyar anyanyelvi tankönyv négyéves érvényességi ideje lejárt, a szaktárca ezért hirdetett pályázatot ebből a tárgyból, a másodikost még használhatják a diákok, és mivel harmadikost és negyedikest az új tanterv bevezetése óta nem adtak ki, a hiányt szóban forgó pályázattal pótolják. Az első osztályosok számára írt tankönyvvel Kisgyörgy Katalin, Kerekes Izabella, Kocsis Annamária és Vollancs Szidónia csapata nyert, a harmadik osztályban a Bartalis Irma, Bartók Emília, Dragomér Katalin és Kocsis Annamária által összeállított tankönyv érte el a legmagasabb pontszámot, a negyedik osztály számára két tankönyvvel jelentkeztek a háromszéki tankönyvírók, és mindkettő megkapta a jóváhagyást. Ahol több tankönyv nyert egy évfolyamon, ott mindeniket hivatalos kiadványnak tekinti az oktatási minisztérium, a tanítók majd ezek közül választhatnak. A harmadikosok és negyedikesek unitárius vallástankönyvével Pál Tünde sepsiszentgyörgyi vallástanár nyert pályázatot, s bár az Ábri Béla, Gyergyai Barna, Keresztessy János kézdivásárhelyi tankönyvíró csoport harmadikosok és negyedikesek számára írt zenetankönyve elérte az átmenő 85 pontot, a tudományos értékelésnél nem kapta meg a jóváhagyást, ami miatt egyelőre függőben van a két kiadvány helyzete.

Nyertes tankönyvek tehát vannak, de kiadó egyelőre nincs, mert márciusban az alkotmánybíróság az alaptörvénybe ütközőnek ítélte a Didaktikai és Pedagógiai Kiadót kereskedelmi részvénytársasággá alakító sürgősségi rendeletet jóváhagyó törvényt, ezért az oktatási minisztériumnak kiadót kell keresnie. Ha tanév végéig sikerül, még van esély, hogy a száznégy nyertes 0–VI. osztályos tankönyvet kinyomtassák, és szeptemberben a diákok asztalára kerüljenek. Ha nem, megismétlődik az évek óta tartó tankönyvhiány, és a hatodikosok, akik számára jövő tanévtől vezetik be az új tantervet, kisebb társaikhoz hasonlóan csalódottan kezdik a tanévet.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2019. január 16., 18:00
Bibliaóra
2019. január 16., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2019. január 16., 18:00
Bibliaóra
2019. január 16., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sólyomkő
Sólyomkő
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload