BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nemsokára döntenek a forgalomátszervezésről

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 15. kedd, 07:50
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Némi csúszással ugyan, de elkészítette a forgalomszámlálást az a bukaresti vállalat, amelyet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat kért fel egy újabb tanulmány elkészítésére az egyes városközponti utcák egyirányúsításával kapcsolatos lakossági észrevételek nyomán. A cég számítógépes modellezéssel hamarosan bemutatja a lehetséges módosításokat. Az eseményre a forgalomkorlátozást ellenző lakosok képviselőit is meghívják.

Egyirányú forgalom a Gábor Áron utcában. Albert Levente felvételeA városháza közleményben számolt be a több mint három és fél ezer aláírást összegyűjtő Civil Hang nevű Facebook-csoport tiltakozása nyomán még tavaly megrendelt forgalmi tanulmány elkészítésének az állásáról. Eszerint a szakcég márciusban látott neki a forgalomszámlálásnak a civilek által kifogásolt útkereszteződésekben.

A forgalomszámlálás némileg késett, mert a havazás miatt egy időre fel kellett függeszteniük a méréseket, de április elején végeztek, az adatokat mostanra összesítették.

Az önkormányzat kérésére május 15. és 20. között valamelyik napon bemutatják az adatok alapján készített számítógépes forgalmi modellezést.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester érdeklődésünkre kifejtette: nem lakossági fórumként kell elképzelni ezt a bemutatót, az önkormányzat és a civilek részéről pár ember láthatja a szakvállalat által összeállított forgalommodellezést. Az elöljáró reményei szerint egyebek mellett arra is választ kapnak majd, hogy amennyiben a lakosok által igényelt megoldásokkal élnek, akkor ez valóban a torlódások felszámolásához vezet-e, illetve hogy keletkezhetnek-e újabbak más szakaszokon. Amennyiben a szimuláció bebizonyítja, hogy a javasolt kétirányúsítások gördülékenyebbé teszik a forgalmat és környezetkímélési szempontból sem hoznak negatív változást, a városháza megteszi a szükséges lépéseket a kért forgalomátszervezésre.

Tóth-Birtan Csaba arra is magyarázattal szolgált, hogy miért nem lehet tudni pontosan a bemutató időpontját. A szakvállalat több forgalmi tanulmányt is készít önkormányzatoknak, amelyeket szintén a Regionális Operatív Program részeként benyújtandó pályázatokhoz kell csatolni. A határidők módosultak, így a cégnek meggyűlt a baja, sürgőssé vált azon tanulmányok elkészítése. Emiatt nem tudtak egyelőre pontos dátumot jelezni az önkormányzati felkérésre, illetve ez a helyzet okozta a csúszást a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által kért tanulmány elkészítésében is. Ráadásul a költségvetést is késéssel sikerült elfogadni, így a közbeszerzési eljárást sem lehetett elindítani korábban.

Amint arról beszámoltunk, a megyeszékhely önkormányzata pályázatot készül benyújtani a Regionális Operatív Program részeként, amely révén – amennyiben sikerül elnyerni a támogatást – csökkenteni szándékoznak a gépjárművek okozta szén-dioxid-kibocsátás mértékét a tömegközlekedés, a közszállítási vállalat megújításával és az alternatív közlekedési módozatok arányának növelésével.

A pályázat benyújtási határideje ez év decembere. Az előfeltételek között szerepel, hogy a város fenntartható mobilitási tervvel rendelkezzék. Ez tavaly elkészült, közvitára is bocsátották. A mobilitási tervhez kapcsolódnak azok a forgalmi tanulmányok, amelyeket az önkormányzat már elkészíttetett, és amelyek alapján átszervezéseket is végeztek – elsősorban több utcát is egyirányúsítottak. Ezen intézkedéseket kifogásolta a lakosok egy része.

A civil javaslatok szerint újból kétirányúvá kellene tenni a Gábor Áron utcát, a Váradi József utca alsó és a Kossuth Lajos utca központ felőli szakaszát, valamint visszaállítani az elsőbbségadási kötelezettséget a Csíki utcának a Templom utcával való útkereszteződésében.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyó
Csíksomlyó
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload