BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Medvék miatt aggódnak Mikóújfaluban

2018. június 05. kedd, 08:00
Írta: Demeter Virág Katalin

article thumbnail
Medvetámadástól tartanak a mikóújfalusiak, a településen nyolc-tíz napja jelezték első ízben, hogy egy hárombocsos anyamedve napokon át egy bekerített hétvégi háznál tartózkodott. A nagyvadak jelenlétére a közösségi média révén is figyelmeztették a helyieket, a polgármester pedig szeretné elejét venni egy esetleges tragédiának, ám segítséget mindeddig nem kapott a hatóságoktól...

Bővebben »

 • 2018. június 05. kedd, 08:07
  Ismét napokra ivóvíz nélkül maradt Fotos – az áldatlan helyzetről egy olvasónk számolt be levelében. Mint jelezte, a Gidófalvához tartozó településen szomszédok kútjából kaptak vizet, hogy átvészeljék a szolgáltatáskiesést...  Bővebben »
 
 • 2018. június 05. kedd, 08:05
  Több mint százan vettek részt tegnap Kovásznán a vajnafalvi református templom kertjében lévő Trianon-emlékműnél megszervezett megemlékezésen...  Bővebben »
 Kezdőlap » Hírek » Közélet

Nagybányán jeleskedtek a háromszéki diákok

2018. május 15. kedd, 07:48
Kategória: Közélet
 

Egy harmadik helyezéssel, három különdíjjal és egy dicsérettel tértek haza a háromszéki diákok a hétvégén Nagybányán tartott 26. A Magyar Nyelv Napjai rendezvénysorozat részeként megszervezett Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőről.

Az anyanyelv összeköt kicsiket, nagyokatAz Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, a Napsugár gyermeklap, a Máramaros megyei tanfelügyelőség és a helyi Németh László Elméleti Líceum közös szervezésében tartott rendezvény kiemelkedő eseménye a Sütő András Nyelvőrzés Díj átadása, amellyel idén a nagybányai Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesületet tüntették ki a máramarosi magyar gyermekek anyanyelvükben való megmaradásáért és gyarapodásáért kifejtett tevékenységéért.

A Tüzes Bálint-díjat idén ketten kapták, egy székelyudvarhelyi diák és Teleki Réka, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tizenegyedikes tanulója, akit az Implom József Helyesírási Verseny 2018. évi össznemzeti döntőjén elért kimagasló eredményéért jutalmaztak, és ezúttal vehette át a januárban kiérdemelt Implom József-díjat is.

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőn a kisiskolások témája Festőiskola – színek, képek, szavak volt, az általános iskolásoké pedig Szómúzeum – elfelejtett szavaink nyomában. A negyedikesek között különdíjban részesült a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum F. C. B. csapata (felkészítő Gocz Rita), a céhes városbeli Turóczi Mózes Általános Iskola Agykontroll csapata (felkészítő Gergely Katalin), valamint a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum Csibecsapata (felkészítő Bagoly Antónia). Az általános iskolás kategóriában a Kőrösi Csoma Sándor Líceum két csapata jeleskedett: a Sánta pegazus III. díjat nyert (felkészítő Molnár Julianna és Czilli Aranka Ágota), dicséretben részesült a Ruganyos mozgó csapat (felkészítő Ambrus Andrea).

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Viragzas
Viragzas
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload