BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Tiszta forrásból Kovásznán

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 14. hétfő, 08:01
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Szombaton tartották a Kovásznai források országos néptáncvetélkedő XIX. kiadását a városi művelődési ház szabadtéri színpadán. Az ország számos megyéjéből – Kovászna, Prahova, Brăila, Vrancea, Maros, Hargita és Brassó – több mint ötszáz táncos érkezett. A rendezvény idén nemzetközivé nőtte ki magát, a fellépők között ott volt a Moldovai Köztársaság Călăraşi városából – Kovászna legifjabb testvértelepülése – érkezett táncegyüttes is.

A szerző felvételeA résztvevők a Kovásznai Gyerekek Palotája melletti sportpályán gyülekeztek, majd onnan hosszú sorban vonultak át Kovásznán a művelődési házhoz (fotó). A népi ruhákba öltözött, látványos tömeg a lécfalvi ifjúsági fúvószenekar – karnagy Kertész Barna – ritmusaira masírozott, az utca szélén helybeliek és fürdővendégek üdvözölték őket.

Kovászna önkormányzata nevében Kopacz Levente városatya, az RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötte a táncosokat. „A végeredménytől függetlenül mindannyian győztesek vagytok, mert olyan dolgot tesztek, ami ma már nem divat. Néptáncokat tanultok, népi hagyományt őriztek, ápoltok, és remélem, majd tovább is adjátok. Ezért jár a köszönet nektek, szüleiteknek és oktatóitoknak egyaránt” – hangoztatta.

Kitartó munkájáért méltatta a verseny ötletgazdáját, Horváth Zitát, akit a szervezésben Darvas Ibolya és Bartha Melinda is segített, szerepet vállalt a városháza és a helyi művelődési ház is. Elmondta, a rendezvény fontos a város számára, így a helyi tanács kiemelt kulturális rendezvényként támogatja. A Kovásznai források néptáncverseny a fürdőváros igazi színfoltjává vált, az előadásokat a helybeliek mellett a kezelésre, üdülni érkezett vendégek is követik.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Mária
Mária
Küldő: miki
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload