BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 9 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A Büdös-hegy napja Bálványosfürdőn

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 14. hétfő, 07:59
Írta: Iochom István   
Kategória: Főhír
 

A Vinca Minor Egyesület, a Csomád–Bálványos Natura 2000 terület gondnoksága kilencedik alkalommal tartotta meg a Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy napján nevű rendezvényét szombaton Bálványosfürdőn. Az egész napos találkozó célja idén is a Csomád–Bálványos védett terület természeti értékeire való figyelemfelhívás alternatív tantárgyversenyek, játékos gyermekprogramok, tájékozódási futás, illetve további izgalmas vetélkedők révén.

Mintegy százötven diák vett részt a bálványosi rendezvényen. A szerző felvételeA megnyitót a négycsillagos Bálványos Resort Szálloda parkolójában tartották, majd a kisebbik konferenciateremben különböző játékos és szórakoztató vetélkedőket, foglalkozásokat, helytörténeti, valamint biológiai és természetismereti versenyeket szerveztek. A csíkszeredai Zöld Székelyföld Egyesület a Hangyasuli keretében hangyarejtvény-programot bonyolított le, újdonságként pedig Zsigmond Győző, a László Kálmán Gombászegyesület elnöke gombaismertetőt tartott, amelyet a gyermekek nagyon kedveltek. A Tündérkerti vigadalom programvezetője a zágoni Nagy Réka tanárnő volt, a Büdös-hegyi ki mit tud Majos Andrea biológus vezetésével zajlott.

Az idei rendezvénynek mintegy százötven általános iskolás résztvevője volt. Az ebéd – a Gecse Pékség által készített szendvics – elfogyasztása után kezdődtek el a játékos, szórakoztató programok, szakmai túrák: az erdei gyalogtúra, a növény- és állatismertető, a tájékozódási futás, az elsősegélynyújtás terepen stb. A csapatokat szakemberek vezették, és a programokba a tanulók szülei is bekapcsolódhattak.

Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan nap, amikor a Csomád–Bálványos Natura 2000 területre összpontosítanak, és örömmel nyugtázzák, hogy évről évre nő a részt vevő iskolák száma. Most is az egész megye területéről érkeztek résztvevők, és minden esztendőben beneveznek új csapatok is, ezúttal például az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola hatodik és hetedik D osztályosai, fiúk és lányok voltak jelen Szász Erika és Márkos Zsuzsa tanárnők vezetésével. Para hangsúlyozta: mindez csapatmunka, nagyon sok önkéntes, volt és jelenlegi kolléga önzetlenül, maximális szakmai hozzáállással segíti munkájukat. Az egyesületi elnök külön kiemelte azon pedagógusok segítségét, akik minden évben elkísérik a csapatokat, a szakemberek, biológusok, erdőmérnökök nélkül nem lenne sikeres a rendezvényük, de támogatóikról sem szabad elfeledkezniük. Szmolka Péter erdő- és vadgazdamérnök nevét emelte ki, aki évek óta jelen van a rendezvényen, és idén is izgalmas szakmai túrát tartott, Kövér Sándor testnevelő tanár pedig tájékozodási futást szervezett, míg a Tamás Réka biológus által vezetett csoport a Csomád–Bálványos védett terület növenyeivel ismerkedhetett meg. A részt vevő tanulók a Varázserdő érzéktanösvényt is végigjárták, ahol játékosan nyertek betekintést az ott előforduló élővilágba. A Barti Levente biológus csoportjában részt vevő tanulók a Büdös-hegy hüllő- és kétéltűfajaival – a sárga hasú unkával, a területen élő gőtékkel és a lábatlan gyíkkal – ismerkedhettek az erdei kiránduláson, míg a Tulit Zsombor és az Alpin Sport Egyesület tagjai által vezetett csoport terepen – a Büdös-barlang közelében levő sziklafalon – sajátíthatta el a hegyi túrázás és hegymászás alapjait. A program díjátadó ünnepséggel ért véget.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2019. január 16., 18:00
Bibliaóra
2019. január 16., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2019. január 16., 18:00
Bibliaóra
2019. január 16., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

falusi utca
falusi utca
Küldő: adri
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload