BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Medvék miatt aggódnak Mikóújfaluban

2018. június 05. kedd, 08:00
Írta: Demeter Virág Katalin

article thumbnail
Medvetámadástól tartanak a mikóújfalusiak, a településen nyolc-tíz napja jelezték első ízben, hogy egy hárombocsos anyamedve napokon át egy bekerített hétvégi háznál tartózkodott. A nagyvadak jelenlétére a közösségi média révén is figyelmeztették a helyieket, a polgármester pedig szeretné elejét venni egy esetleges tragédiának, ám segítséget mindeddig nem kapott a hatóságoktól...

Bővebben »

 • 2018. június 05. kedd, 08:07
  Ismét napokra ivóvíz nélkül maradt Fotos – az áldatlan helyzetről egy olvasónk számolt be levelében. Mint jelezte, a Gidófalvához tartozó településen szomszédok kútjából kaptak vizet, hogy átvészeljék a szolgáltatáskiesést...  Bővebben »
 
 • 2018. június 05. kedd, 08:05
  Több mint százan vettek részt tegnap Kovásznán a vajnafalvi református templom kertjében lévő Trianon-emlékműnél megszervezett megemlékezésen...  Bővebben »
 Kezdőlap » Hírek » Közélet

Ments életeket, moss kezet!

2018. május 11. péntek, 07:45
Kategória: Közélet
 

Több mint 76 ezren tekintették meg tegnapig a világhálón azt a kisfilmet, melyben a kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet a Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. A megyeszékhelyi egészségügyi intézmény Facebook-oldalán elérhető videó a kórház felkérése nyomán helyi, profi táncosok és az Emlékgyár együttműködése révén jött létre, üzenetét pedig három nyelven is közzétették. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére a kézhigiénés világnapot Ments életeket, moss kezet! címmel minden évben május 5-én tartják.

One Beat - tánclépésben a higiéniáért fotó: EmlékgyárA kézhigiénia fontossága mindannyiunk számára nyilvánvaló, az egészségügyben pedig hatványozottan lényeges – mondta érdeklődésünkre a kezdeményezés kapcsán András-Nagy Róbert menedzser, aki megjegyezte: világszintű statisztikák igazolják, hogy az egészségügyi személyzet csak kis hányada tesz ennek maradéktalanul eleget. Rámutatott arra is, az Egészségügyi Világszervezet több éve karolta fel egy genfi professzor projektjét, amelyben öt olyan pillanatot határozott meg, amikor a kórházi személyzetnek kezet kell mosnia, s ugyanakkor – a hatékonyság jegyében – egy erre vonatkozó technikát, mozdulatsort is kidolgoztak, melyek a videóban is megjelennek. Nem elég, ha fertőtlenítő, kézmosó szereket vásárol a kórház, a cél az, hogy a személyzet erre figyeljen és használja is – mutatott rá a kórházmenedzser, aki fontosnak tartja, hogy más csatornákon is emlékeztessék erre az egészségügyben dolgozókat.

A kezdeményezés jelentőségét jelzi, hogy a vidám, mozgalmas kisfilm díjmentesen jött létre a felvételeket készítő Emlékgyár, illetve a Love to Dance Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája táncosai jóvoltából. Oktató-koreográfusuk, Molnár Enikő mintegy 360 gyermekkel foglalkozik immár hat éve a gyermekek palotájánál, a videóban pedig legrégebbi táncosai, az One Beat csapat látható, mely hazai és nemzetközi megmérettetéseken is indult már, s a közelmúltban egy barcelonai világbajnokságon is bemutatkozott.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Készül a fakanál, vagy a fogpiszkáló??
Készül a fakanál, vagy a fogpiszkáló??
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload