BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Medvék miatt aggódnak Mikóújfaluban

2018. június 05. kedd, 08:00
Írta: Demeter Virág Katalin

article thumbnail
Medvetámadástól tartanak a mikóújfalusiak, a településen nyolc-tíz napja jelezték első ízben, hogy egy hárombocsos anyamedve napokon át egy bekerített hétvégi háznál tartózkodott. A nagyvadak jelenlétére a közösségi média révén is figyelmeztették a helyieket, a polgármester pedig szeretné elejét venni egy esetleges tragédiának, ám segítséget mindeddig nem kapott a hatóságoktól...

Bővebben »

 • 2018. június 05. kedd, 08:07
  Ismét napokra ivóvíz nélkül maradt Fotos – az áldatlan helyzetről egy olvasónk számolt be levelében. Mint jelezte, a Gidófalvához tartozó településen szomszédok kútjából kaptak vizet, hogy átvészeljék a szolgáltatáskiesést...  Bővebben »
 
 • 2018. június 05. kedd, 08:05
  Több mint százan vettek részt tegnap Kovásznán a vajnafalvi református templom kertjében lévő Trianon-emlékműnél megszervezett megemlékezésen...  Bővebben »
 Kezdőlap » Hírek » Közélet

A főfelügyelőtől remélnek megoldást

2018. május 11. péntek, 07:40
Kategória: Közélet
 

Mint keddi lapszámunkban jeleztük, tervek szerint május 21-től megyeszinten ismét csak egyetlen helyszínen, Sepsiszentgyörgyön zajlik majd az amatőr gépkocsivezetői jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsga. A kézdivásárhelyiek ezt kifogásolják, ezért Fejér László Ödön szenátor a sofőrvizsgáztató hálózatért felelős főfelügyelőhöz fordult, aki segítséget ígért.

2017 novemberében Sebastian Cucu prefektus, a kormányhivatal vezetője úgy döntött, hogy a sofőrvizsga gyakorlati részét csak és kizárólag Sepsiszentgyörgyön lehet elvégezni. Ennek értelmében Kézdivásárhelyről alkalmanként 30–40 iskolásnak kellett volna a megyeközpontba utaznia azért, hogy megszerezhesse hajtási engedélyét. Akkor Fejér László Ödön szenátornak és a sofőrvizsgáztató hálózatért felelős Florin Cătană főfelügyelőnek sikerült jobb belátásra bírni a prefektust. Most Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere újra arról tájékoztatta a szenátort, hogy Sebastian Cucu kormánymegbízott törvényre hivatkozva május 21-től érvénybe akarja léptetni novemberi döntését. Kedden Fejér László Ödön szenátor ismét találkozott Florin Cătană főfelügyelővel, aki nem igazán értette a prefektus sietségét és elhatározását. A találkozások során a szenátor azt is kérte, hogy mutassanak olyan jogszabályt, amely tiltja Kézdivásárhelyen a sofőrvizsga gyakorlati részének lebonyolítását, de ez eddig elmaradt. Fejér László Ödön szerint a főfelügyelő ismét nagyon segítőkésznek mutatkozott és elmondta, az a célja, hogy a hajtási engedélyért folyamodók legtöbb 30 nap alatt megszerezhessék a jogosítványt. Ezért mindketten ismét kérni fogják a megye prefektusát, halassza el a döntését.

Fejér László Ödön elmondta: „Akárcsak a tavalyi találkozásunkkor, Florin Cătană főfelügyelő ezúttal is fogékonynak és segítőkésznek mutatkozott, célja, hogy minél kevesebb bürokrácia legyen, és a lehető legrövidebb idő alatt megszerezhesse mindenki a hajtási engedélyt. Természetesen minden vizsgázó csak első alkalommal vizsgázhat Kézdivásárhelyen, amennyi­ben az nem sikerül, a megyeszékhelyen kell a következő vizsgára jelentkeznie. Sajnos, nemcsak Kovászna megyében merült fel ez a gond, de nagyon remélem, olyan példát teremthetünk, amellyel az egész országban egységesen meg lehet oldani a problémát. Találkozásunk alkalmával beszéltünk egy másik gondról is, amellyel az autókereskedők kerestek meg az elmúlt időszakban, ugyanis szerintük nagyon nehezen és sok utánajárás során lehet próbarendszámot igényelni az eladásra kínált autókra, ezzel lehetetlenné téve a gépjármű kipróbálását a közutakon. A főfelügyelő biztosított arról, hogy ebben a kérdésben is igyekeznek megoldást találni, hiszen a cégek általi használtautó-forgalmazás nagyon megnőtt, és igény van arra, hogy minőségi szolgáltatást nyújthassanak a kereskedők”.

Fejér László Ödön szenátor meghívására Florin Cătană főfelügyelő a következő időszakban terepszemlét tart Kézdivásárhelyen, hogy személyesen is megbizonyosodjon, minden körülmény adott a céhes városban, hogy a kézdi- és orbaiszéki lakosság ott vizsgázhasson – közölte a szenátor sajtóirodája.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Küldő: Szasz Laszlo
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload