BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Medvék miatt aggódnak Mikóújfaluban

2018. június 05. kedd, 08:00
Írta: Demeter Virág Katalin

article thumbnail
Medvetámadástól tartanak a mikóújfalusiak, a településen nyolc-tíz napja jelezték első ízben, hogy egy hárombocsos anyamedve napokon át egy bekerített hétvégi háznál tartózkodott. A nagyvadak jelenlétére a közösségi média révén is figyelmeztették a helyieket, a polgármester pedig szeretné elejét venni egy esetleges tragédiának, ám segítséget mindeddig nem kapott a hatóságoktól...

Bővebben »

 • 2018. június 05. kedd, 08:07
  Ismét napokra ivóvíz nélkül maradt Fotos – az áldatlan helyzetről egy olvasónk számolt be levelében. Mint jelezte, a Gidófalvához tartozó településen szomszédok kútjából kaptak vizet, hogy átvészeljék a szolgáltatáskiesést...  Bővebben »
 
 • 2018. június 05. kedd, 08:05
  Több mint százan vettek részt tegnap Kovásznán a vajnafalvi református templom kertjében lévő Trianon-emlékműnél megszervezett megemlékezésen...  Bővebben »
 Kezdőlap » Hírek » Közélet

A kormányhoz fordulnak

2018. május 10. csütörtök, 08:30
Kategória: Közélet
 

11,5 millió lej szükséges a Kovászna megye több térségét is súlyosan érintő tavaszi áradások okozta károk elhárítására. A megyei önkormányzat a prefektúrával közösen a kormányhoz fordul támogatásért. A Bukarestbe felterjesztett határozattervezet szerint a helyreállítási munkálatok között egyebek mellett öt híd, valamint több községi közút újjáépítése, rendbetétele szerepel.

Kármentés a márciusi háromszéki áradás idején. Fotó: A megyeháza sajtóirodájaA katasztrófavédelmi felügyelőség, a megyei önkormányzat, a prefektúra, a vízügyi igazgatóság, valamint az érintett helyi önkormányzatok szakemberei közösen végezték a kárfelmérést. Háromszéken 14 települést érintett az áradás (Sepsiszentgyörgy, Barót, Bodzaforduló, Nagybacon, Sepsibükszád, Sepsibodok, Nagyborosnyó, Bardoc, Kökös, Dobolló, Málnás, Kézdiszentlélek, Szitabodza és Torja). A legnagyobb kár Erdővidéken, Köpec környékén keletkezett – ebben a térségben napokon keresztül válságos volt a helyzet –, ugyanakkor az Olt mentén és Bodzavidéken is komoly rombolást végzett a víz.

A megyei önkormányzat közlése szerint a prefektusi hivatallal együtt kormányhatározat-tervezetet állítottak össze, amelyben tételesen szerepelnek a kárelhárításhoz szükséges munkálatok. A szükséges beruházásokra, sürgős javításokra összesen valamivel több mint 11,5 millió lejt igényelnek a kormánytól. Öt hidat kell újjáépíteni: Barót patakán, a Bodza folyón, illetve Sepsibükszádon, Nagyborosnyón és Bardocon. A legmagasabb összeg a bodzafordulói átkelőhöz szükséges, közel 2,2 millió lej, Sepsibükszádra 2 millió, míg a Barót patakán átívelő híd teljes helyreállításához 1,63 millió lej. Az említettek mellett több kisebb híd és áteresz is kisebb tatarozásra szorul. A hidak mellett több helyen a partszakaszok megerősítését kell sürgősen elvégezni – Sepsiszentgyörgy, Dobolló és Málnás –, illetve több útszakaszt gyakorlatilag újjá kell építeni, így például a Kispatak és Bodza­kraszna felé vezetőt.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Keresztek a Nyergestetőn elesett hősök emlékére.
Keresztek a Nyergestetőn elesett hősök emlékére.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload