BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Tehetségnap a Mikóban

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 10. csütörtök, 08:29
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Mesejátékkal kezdődött és kísérleti bemutatóval, nyelvi vetélkedővel, sportjátékkal végződött tegnap a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban tartott tehetségnap. Aki részt vett, jól szórakozott, de szellemi puttonya is nehezebbé vált a nap végére.

A biológialaboratórium valóságos élőlénymúzeum. Fotó: Albert LeventeA Kiss Manyi Színjátszó Kör német nyelvű Hófehérke mesével indított, majd a táncosok vették birtokukba a színpadot, végül A négyszögletű kerek erdő néhány jelenetét mutatták be magyar nyelven. A díszteremben a legorobotika szerelmesei mutatták be legújabb alkotásukat, a Tudósklub diákjainak ez inkább edzés, mint kihívás volt, hisz a nemrég tartott országos CanSat versenyről második díjjal tértek haza Konstancáról, az őket csodáló kisdiákok a látottak mellett ezt is igen értékelték. Arany János nemcsak versekben szólalt meg, hanem egy diák dalszerzeménye révén is, a nyelvi játékokban több volt a találékonysági teszt, mint a tudásellenőrzés, a matematikai-logikai dzsungelben a legleleményesebbek ügyeskedtek, a vegyészek a kísérletek rabjai­vá váltak, a biológialaboratóriumban preparált és kitömött állatok között forgolódtak a kíváncsiskodók, akik pedig sportolni vágytak, még a szárazföldi hokit is kipróbálhatták.

Egy napra a játék és tudás barlangjává vált az iskola, no nem teljesen, hisz a végzős osztályoknak erre nincs idejük, de aki tehette, sutba vágta a könyvet, füzetet, és műhelyről műhelyre vándorolva bámulta a csodát. Azt, amit diáktársaik délutánonként, nem kötelező programként művelnek: művészetet, tudományt, sportot, mind olyasmit, amihez tehetség, kreativitás, alkotásvágy, kitartás kell.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Naplemente 1
Naplemente 1
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload