BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Ízelítő a fekete kontinensből

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 10. csütörtök, 08:26
Írta: Tibodi Ferenc   
Kategória: Közélet
 

A résztvevők – Tulit Zsombor, Szarukán László (Székelyek a magasban SK) és Debreczeni László, Demeter László (Sepsi Sic Outland Expedition) – elmondása szerint összességében nem volt veszélyes a február 25. és április 25. között lezajlott Khumba Transz-Afrika Expedíció, 2018, s megítélésük alapján rossz a híre a fekete kontinensnek, amely önmagában egy gyönyörű hely. A Port Szaídból rajtoló és Fokvárosban véget érő túra nyolc országot érintett, az autóval megtett valamivel több mint 16 000 kilométer alatt csak a technikai gondok okoztak fejfájást a székelyeknek.

Nem a közbiztonság jelentette számukra a legnagyobb a kihívást, hanem az afrikai körülményekhez való hozzászokás, ráhangolódás volt az igazi erőpróba. Bajba is csak saját hibájukból kerültek, s az afrikaiak csak akkor voltak ellenségesek velük, ha valamit elsiettek, elrontottak – állították tegnapi sajtótájékoztatójukon a háromszéki felfedezők, túrázók, akik még hozzátették: nem voltak egészségügyi gondjaik, hiszen mindig vigyáztak magukra, ügyeltek egymásra. Annak ellenére, hogy vannak háborús, konfliktusos zónák Afrikában, ha az ember jó kapcsolatot tud kialakítani a helyiekkel, akkor nyert ügye van. Beszámolójuk szerint Egyiptomban még nem, de délre haladva már egyre szembetűnőbb az űr a társadalmi rétegek, azaz a szegények és a gazdagok között. „Afrika elragadóan szép hely, csodálatos emberekkel, s nagyon nagy kár, hogy rossz a híre” – jelentette ki Debreczeni László, aki hozzátette, hogy indulás előtt sokan óvták őket ettől az expedíciótól.

– Számomra minden nap olyan volt, mint egy év, hiszen estig annyi mindent láttam, tapasztaltam, hogy már arra sem emlékeztem, hol ébredtem reggel, vagy honnan indultunk útnak – idézte fel emlékeit Szarukán László, aki szűkszavúan annyit mondott az expedícióról, hogy jó volt.

– Nagy ízelítőt kaptunk Afrikából, s mindannyiunk nevében mondom, hogy szívesen visszatérnék még oda – nyilatkozta érdeklődésünkre Tulit Zsombor, és elárulta, hogy lesz folytatása a történetnek.

Demeter László rangsorolta az expedíció alatt érintett országokat, neki Botswana tetszett a legjobban, majd Tanzánia és Etiópia, s csak a dobogósok után következett Dél-Afrika, ahol – halkan és viccesen tette hozzá – már belecsöppentek a civilizációba.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tojását melengető galamb
Tojását melengető galamb
Küldő: sziSz32
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload