BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A keresztény nagykorúság szentsége

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 07. hétfő, 08:28
Írta: Józsa Zsuzsanna   
Kategória: Közélet
 

Jakubinyi György érsek hétvégén Sepsiszentgyörgy négy katolikus templomában – szombat délelőtt az őrkői Mária, világ királynője templomban, délután a Krisztus Király-templomban (fotó) – az Állomás negyediekkel közösen; vasárnap délelőtt a Szent József-plébánia udvarán, délután román nyelven a Szent Benedek-templomban – mintegy 253 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A bérmálási ünnepségek liturgiáját a templomi kórusok éneke színesítette.

Fotó: Albert LeventeA székely ruhába öltözött, 16 életévüket betöltött fiatalok bérmálkozását hosszú felkészítő előzte meg, amikor több héten át a hit különböző kérdéseit és vetületeit beszélték át a plébánosok, hitoktatók és kántorok segítségével.

Az ünnepségen Jakubinyi György érsek beszélt az első pünkösdről, amikor a tanítványokra és a Szűzanyára kiáradt a Szentlélek. Majd a prédikációban szólt az első keresztényekről, amikor megkapván a Szentlelket, szétszéledtek a világban hirdetni az örömhírt. Aki megkeresztelkedett, megkapta már a kegyelmi élet „csíráját”, részesedett a Szentháromság életében, s így megkapta a Szentlelket is. A bérmálás megerősít abban, ami a keresztségben elkezdődött.

A megkeresztelt most már felnőttként maga vállalja azt, amit a keresztségben szülei vállaltak helyette: a krisztusi életet és küldetést.

Válaszul a Szentlélek új módon tölti el őt, és megerősíti, hogy képes legyen a nagykorú keresztény életre. A bérmálás egyesülés a Szentlélekkel: a keresztény nagykorúság szentsége.

Az érsek atya örömét fejezte ki, hogy ennyi új taggal gyarapodott az egyház, hisz a bérmálkozás a nagykorú kereszténység gyakorlását jelenti, és ez a reménység jele.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

parasztrózsa
parasztrózsa
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload