BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 12 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Hídavatás Barátoson

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 04. péntek, 07:46
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Megnyílt az út a barátosi gazdák számára a zágoni és nagyborosnyói dűlőkkel határos, több mint hatszáz hektáros barátosi mezőrészek felé. Tegnap ünnepélyes körülmények között avatták fel a Kovászna patakán átívelő új betonhidat, ezen a nehezebb gépek, járművek is biztonságosan közlekedhetnek. A beruházás értéke elérte a százezer eurót.

Fotó: Kocsis B. JánosA falu számára jelentős eseményen a megyevezetés, orbaiszéki polgármesterek, állami hivatalok képviselői, az építésben részt vevő vállalkozások megbízottjai mellett számos helybéli is megjelent.

Tánczos Szabolcs polgármester köszöntötte elsőként az egybegyűlteket „egy olyan napon, mely a közös örvendezés, a hála napja kell hogy legyen az életünkben”.

Régi álom vált valóra Barátos életében, elkészült a létesítmény, amire nagy szükség volt a községben. A híd az összefogás eredménye – értékelte a létesítmény jelentőségét –, ráadásul ez választási ígéreteik között is szerepelt.

„Megígértük, megcsináltuk” – idézte a faluban szétszórt hídavatásra invitáló meghívók szövegét Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke. Az elmúlt években, ahol volt jó polgármester, jó tanács és főleg jó közösség, akik támogatták az elöljárókat, a problémák nagy részét sikerült megoldani. Tavaly az orbaitelekiek számára a Feketeügyön építettek hidat, néhány évvel ezelőtt az orbaiszéki polgármesterek jóindulatának köszönhetően menthették meg a barátosi iskolát, melynek beszakadt a teteje – hangsúlyozta az összefogás fontosságát a tanácselnök. „Ez nem csak egy híd, nem csak egy betonhíd, ez sokkal több annál, hiszen közel hétszáz hektár termőföld megközelítését teszi lehetővé – emelte ki.

A helyi gazdák nevében Gazda József, a Barátosi Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének elnöke szólalt fel. „A ma átadott híd életbevágóan fontos a barátosi gazdatársadalom számára. Szeretném, ha nevükben elfogadnák köszönetünket” – hangoztatta. Bóné Barna barátosi református lelkész áldotta meg az új létesítményt. Rövid beszédében Wass Albert Kard és kasza című regényére utalva mondta: a híd átvezet a becsületes, izzadságos munka helyére, a hon megtartásának eme mezejére, ahol a mindennapi kenyér terem.

A barátosi régi híd építésének évére nem emlékeznek a helybéliek, a tegnapi szalagvágáson egy idősebb férfi annyit tudott mondani, hogy 1963-ban, amikor bevonult katonának, már állott a híd. Azóta jelentősebb javítson nem esett át, így az utóbbi években csak a beszakadás veszélyének vállalása mellett közlekedhettek rajta a mezőgazdászok.

Az ünnepségen közreműködött a Barátosi Ferenc Ernő Fúvószenekar ifjúsági tagozata, Szántó Zsombor karnagy vezetésével. Az esemény záró mozzanataként szeretetvendégségre hívták a részt vevő helyieket és vendégeket.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Egykor az ephesos-i kikötőhöz vezető út volt
Egykor az ephesos-i kikötőhöz vezető út volt
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload