BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A helybeli előadások nagyobb teret kapnak

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 04. péntek, 07:42
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

A legnagyobb bravúr az idei Szent György Napokon az időjárás volt: valószínűleg a kilencvenes évek végétől nem volt ilyen kedvező, egész napos kint tartózkodásra bátorító hőmérséklet, sőt, kezdődött már havazásban is a városünnep – jelentette ki az eseménysorozat szóvivője, Erdély András a tegnap megtartott kiértékelő sajtótájékoztatón. Az örvendetes, hogy idén sem volt említésre méltó fennakadás, habár nem minden újítás vált be maradéktalanul.

Hatalmas tetszést aratott a Carmina Burana. Albert Levente felvételeAntal Árpád polgármester elsősorban a szervezők munkáját és a belvárosi lakók türelmét köszönte meg, aztán csokorba szedve reagált a már befutott visszajelzésekre. Kezdetnek emlékeztetett arra, hogy az idén kisebb költségvetésből gazdálkodtak, és ez a programon is érződött – emiatt nem hívtak rétegzenészeket a közösségi színpadra –, de a minőségből ebben az évben sem akartak engedni.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szent György Napok nem fesztivál, ahol jegyeket árulnak és több milliárd eurós bevételeket könyvelnek el, hanem városünnep, ahol az emberek számára ingyenesek a koncertek; az éppen legmenőbb zenekarok fellépését az önkormányzat nem tudja megfizetni, csak a felfutóban vagy kifutóban levőket, arra gondot fordítanak, hogy olyanokat ne hívjanak, akik az előző öt évben már voltak itt.

A legtöbb bírálat a közösségi színpad áthelyezése miatt érte a szervezőket – az elégedetlen románok korábban tüntettek is emiatt –, s bár az ’56-os emlékpark sokaknak tetszett, valóban voltak hiányosságok: egy hűsítő italokat áruló sátorra és néhány padra biztosan szükség lesz, ha jövőben is ott marad; ezt elsősorban az ott fellépőkkel fogják majd megtárgyalni.

A főszínpadot egyesek kisebbnek, mások emberközelibbnek érezték – valójában egy méterrel volt keskenyebb a tavalyinál, ennél nagyobb talán zavaró is lett volna most, hogy lennebb hozták a főtéren. A hely a Welhello- és az Alphaville-koncerteken bizonyult kissé zsúfoltnak, amikor 12–15 ezer ember gyűlt össze. A tűzijáték azért késett negyed órát, mert az Alphaville három ráadást is játszott a leszerződött számokon kívül, ami nem baj, hiszen annak a jele, hogy jól érezték magukat és a közönség is egy hullámhosszon volt velük. Ami a zenei kínálat összességét illeti, olyan programot lehetetlen készíteni, ami mindenkinek elnyerje a tetszését, de minden ízlésnek próbáltak valamit nyújtani.

A helyi produkciók igen nagy tetszést arattak – különösen a Carmina Burana és a sZempöl-koncert –, ezért jövőben nagyobb teret kívánnak nekik biztosítani.

A főszervező Knop Ildikó szerint örvendetes, hogy sok program szervezését átvállalják már a városházától.

A gyermekprogramok közül a bábszínházi előadások és a gyermekváros végig telt házzal működtek, a vidámpark pedig az idén is megosztotta a közönséget: egyesek igénylik, mások ellenzik. Azt több vendég méltányolta, hogy a vásár, a lacikonyhák, a koncertek és a gyermekprogramok helyszíne el volt különítve. A vásár az idén szellősebb volt, ami a szigorúbb rostálás eredménye, a Szent György tér megszabadult a színpaddal járó rendetlenségtől, de másféle gubanc keletkezett, és az utcazenészeket nem igazán lehetett oda rögzíteni, jövőre valami mást kell kitalálni. A Kultúrkert is nagy kérdés lesz, ha a Székely Nemzeti Múzeum felújítása megkezdődik.

A lacikonyhákat illetően a polgármester elmondta: az elmúlt években a helybeliekkel kötöttek társulási szerződést, de az idén versenytárgyalást tartottak, és így a bevételek is jelentősen megnőttek: noha a sepsiszentgyörgyi vendéglátók korábban drágállták a helyárakat, nem voltak magasak, amit az is bizonyít, hogy az idén 376 ezer lej folyt be, míg a tavaly mintegy 180 ezer.

Most több volt az idegenből jött büfés, de az előző években is előfordult, hogy a helybeliek másoknak kiadták a saját területük egy részét, ami az elöljáró szerint nem volt éppen sportszerű az önkormányzattal és a lakossággal szemben sem.

A szemét mennyisége évről évre nagyobb – Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser szerint az idén 312 köbméter gyűlt össze, a tavalyi 270-hez képest –, de csak éjjel kettő és három között volt zavaró, reggelenként tiszta volt a város, a Tega napi 50–60 fős csapata jó munkát végzett. A városnapok­ra 52 hordozható illemhelyet, 22 nagy és 250 kis kukát helyeztek ki, utóbbiakból 17 eltűnt, ez is megszokott már. A rendezvény költségvetése nagyjából 800 ezer lej, ennek fele közpénz – a város költségvetéséből származik –, a többi vásári bevétel.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Ősz  - Szentgyörgy fölött
Ősz - Szentgyörgy fölött
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload