BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Csemeték a jövő nemzedékének

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 02. szerda, 08:09
Írta: Anonymous   
Kategória: Közélet
 

Az április 21-ei településszépítő nap eseményeiről számolt be a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) múlt pénteken az Erdővidék Múzeumában. A heti rendszerességgel megtartott Kalendárium vendégei ezúttal azok a fiatalok voltak, akik zászlójukra tűzték környezetük szebbé és élhetőbbé tételét, idei első nagyobb akciójuk során közel négyszáz facsemetét ültettek el Barót város különböző pontjain.

Fotó: Facebook/ZIKEVárosszépítő akciójuk sikeres volt, s bár objektív okok miatt változtatniuk kellett eredeti tervükön, hogy a patak medrét ültessék be fákkal, végül az összes facsemetét földbe helyezték.

Egyed Emőke, a Zike elnöke ismertette a városszépítő akció előzményeit: már az év elején elkezdték szervezni az eseményt, akkor már gondolkodtak azon, hogy mit is lehet tenni a mederszabályozás során kivágott patak menti vegetáció helyreállításáért. Ekkor jött a fásítási ötlet.

Benkő László alelnök a Zike által készített közvélemény-kutatás eredményét osztotta meg: az ott élők nagy hányada támogatja a faültetést.

A Zike a baróti polgármesteri hivatallal, az olaszteleki állami erdészet munkatársaival, az Ex-for Kft.-vel, a Memento kocsmával, ifj. Csíki Ferenc segítségével ültette el a fákat a város felső határában lévő Keleti-tó környékén, a Felső Víz utca gáton túli részén és a városi strand mögött.

Az akció során közel hatvan önkéntes dolgozott és ültette el a zömében szomorúfüzet, juhart, kőrist, lila és fehér akácot.

A történet itt nem ér véget, az elültetett fákat tovább gondozzák, felügyelik a Zike tagjai, a polgármesteri hivatal vállalta a csemeték rendszeres, heti háromszori öntözését, és az egyesület reméli, hogy a környéken élők is gondozzák azokat.

A beszámolón a város polgármestere, Lázár-Kiss Barna András is jelen volt, azt ígérte, hogy a hivatal továbbra is partner marad az effajta akciókban, támogatják a hasonló kezdeményezéseket. Amint a Barót-patak mentén is adott lesz a lehetőség, rögtön nekilátnak itt is a faültetésnek.

Egyed Emőke zárásként elmondta, nagyon jó érzés volt látni, hogy ennyi ember össze tudott fogni egy jó cél érdekében, egy szép és hasznos szombati napot tölthettek el együtt, ahol igazi családias hangulat volt, és a jelen fiataljai, felnőttjei fákat ültettek a jövő nemzedékének.

Albert Egon

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Hófenyő
Hófenyő
Küldő: Szigyarto Szabolcs
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload