BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kiválasztották a totempályázat nyertesét

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 26. csütörtök, 08:35
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

Négy terv érkezett be a Kézdivásárhely Önkormányzata által kiírt totempályázatra, amelyekről héttagú zsűri döntött. Ennek elnöke Bokor Tibor polgármester, további tagjai pedig Vetró B. András képzőművész, Demeter Enikő építészmérnök, ifj. Gál Zoltán, a Romániai Építész Kamara Kovászna megyei tagja, Szilveszter Szabolcs helyi tanácstag. A projekt kezdeményezője, Nagy-Babos Tamás városi képviselő, magyartanár és Ménessy Kinga, a kommunikációs iroda vezetője.

Bánffy Barbara első díjas munkájaA jelállításról a város bejáratához múlt év novemberében született tanácsi határozat. A három legjobb alkotás pénzjutalomban is részesül, az első díj 2000, a második 1000, míg a harmadik 500 lej. A négy pályázó Bánffy Barbara, a temesvári tervezői egyetem hallgatója, Kovács Kristóf, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, Turóczi Áron Mátyás, a MOME építészhallgatója és András Szilárd csíkszeredai építész volt. A zsűri értékelése szerint a pályamunkák mindegyike rendkívül sokszínű, eredeti ötletet takar, közülük a legjobbnak Bánffy Barbara munkáját találták, így az ő terve alapján készül totem Kézdivásárhely bejárataihoz.

Pályázatuk mellé a benevezőknek rövid bemutató szöveget is mellékelniük kellett, amelyben kitértek arra, miért tartják szimbólumértékűnek munkájukat. Bánffy Barbara totemkoncepciója elsősorban Kézdivásárhely címeréből inspirálódott.

„Elsőként a hármasság szimbólumát emelném ki, amelyet a régi címerben a három bástya, illetve a három búzakalász jelöl. A hármas szám egyrészt a bölcsességet, illetve a harmóniát szimbolizálja, másrészt az egészség és a gazdagság szimbóluma” – írja az egyetemista.

Fontosnak tartotta továbbá kiemelni a címerből a három arany búzakalászt, amely az újjászületés, a kenyér és egyben az élet, a termékenység jelképe is. „Ezt a hármasságot jelzi a három test, amit egymás mellé illesztettem, illetve ezek formája, ami a búzából kiindulva a zsák formájára hasonlít” – tette hozzá.

A zsűri értékelése szerint mindegyik munka tartalmazott hiányosságokat, a legtöbbet zártabb, kisebb térre látták megfelelőnek, nem a város bejárataihoz. Valamennyi tervnél kiemelték az ötlet eredetiségét és a kidolgozás összetettségét. A zsűri tagjai egymástól függetlenül döntöttek, egytől tízig pontozva a munkákat. Összesítés után Bánffy Barbara munkája 62,74 pontot, Kovács Kristóf terve 55 pontot, Turóczi Áron Mátyás ötlete 53,87 pontot, valamint András Szilárd pályázata 52,50 pontot kapott. A pályamunkák a Vigadó folyosóján tekinthetőek meg. A díjakat az önkormányzat májusi soros ülésén adják át.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Szent György napok 2008
Szent György napok 2008
Küldő: FAZAKAS LÁSZLÓ
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload