BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Rangos díjak diákjainknak

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 26. csütörtök, 08:28
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A Székelyudvarhelyen múlt hétvégén tartott Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyverseny egyetlen tízes osztályzatát érdemelte ki Kozsokár Hanna, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tizenegyedikes tanulója, és szintén I. díjjal tért haza Kovács Petra kilencedikes mikós diák, Szabó Alexia, a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola hatodikosa pedig II. helyezést ért el.

Írásbeli próbánAz írásbeli versenypróbára az ötödikeseknek és hatodikosoknak a szervezők által megadott mondákból kellett készülniük, a hetedikesek és nyolcadikosok Tamási Áron Ábel a rengetegben című regényéből készültek, a kilencedikesek és tizedikesek Méhes György: Szép szerelmek krónikáját tanulmányozták, az utolsó két évfolyam diákjainak Vida Gábor Egy dadogás története című művét kellett elolvasniuk. A vers- vagy prózamondás próbán a kategóriák említett sorrendjében Kányádi Sándor, László Noémi, Dsida Jenő és Szilágyi Domokos műveiből kellett választani, a harmadik részben egy jelenetet mutattak be a helyszínen alakult csapatok.

A legrangosabb Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen idén hetvenketten vettek részt négy életkori kategóriában ötödiktől tizenkettedik osztályig.

A versenyt a romániai oktatási minisztérium kisebbségi osz­tálya szervezi, együttműködve a megyei tanfelügyelőségekkel, a Kárpát-medencei magyar nyelvű egyetemi és közoktatási intézményekkel. A díjazott hazai középiskolás tanulók az érettségi módszertana értelmében tízes érdemjegyben részesülnek a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi próbán, az idei eredmények szerint két háromszéki diák érdemelte ki ezt a jogot.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Dáliák 2.
Dáliák 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload