BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Háromezer csemetét ültettek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 13. péntek, 08:26
Írta: Hecser László   
Kategória: Közélet
 

A csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola száznál is több szakiskolás és szakközépiskolás diákja 1700 bükk-, háromszáz juhar- és ezer fenyőfacsemetét ültetett el tegnap a székelyszáldobosi közbirtokosság területén, Halyagban. Az erdészeti alapképzést biztosító iskola közel tíz esztendeje működik együtt az erdővidékiekkel.

A szerző felvételeA kiszemelt, szinte az erdészház közvetlen háta mögötti félhektáros területen sorakoznak fel hosszan a hármas csoportokba osztott diákok. Kapával alakítják ki az 50x50 centiméteres gödröt, helyezik bele a csemetét, tapossák meg körülötte, majd kézzel húznak rá még némi földet. Akinek gondja akad, Benkő Lehel, a baróti magánerdészet vezetője mutatja meg, mire kell ügyelniük, hogy a zsenge fák megéljenek: a gödör legyen elég mély, mire kell figyelni, hogy gyökere megfelelően helyezkedjen el, mennyire legyen apró a gyökérre közvetlenül kerülő föld, és miért fontos, hogy legfelülről ne hiányozzanak a lazán tett rögök. Mint mondja, meggyőződése, hogy jól fog sikerülni, ez a lehető legjobb időviszonyok közt, közvetlenül a hóolvadást követően elvégzett ültetés.

A bő 1700 hektár erdővel és hétszáz hektár legelővel gazdálkodó székelyszáldobosi közbirtokosság Erdővidéken párját ritkítja: nincs még egy olyan, amelyik tizennyolc embernek adna folyamatosan munkát, ideiglenesen pedig napszámosokat foglalkoztat szép számban, s végzi segítségükkel a csemeteültetést, az erdő folyamatos gondozását, a kitermelést, sőt, a zöldaranyat bizonyos fokig fel is dolgozza. A sikeresen végzett munka örömét némileg árnyalja, hogy a legutóbbi komoly széldöntés miatt tízezer köbméter fát akaratuk ellenére kellett kitermelniük – jól fog tehát a szorgos diákkéz, hogy az érintett területeket legkésőbb jövő év végéig beültessék. Kolumbán János közbirtokossági elnök elmondása szerint ebben jelentős szerep jut a csíkszeredai iskola tanulóinak is, akik a tanév során egymást váltó csoportokban közel három hónapot gyakorlatoznak területükön. A jó kapcsolat amúgy a vidékünkről elszármazott erdészmérnök-tanárnak, Dobai Dénesnek köszönhető – mondotta.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Park
Park
Küldő: Pall Adel
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload