BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 12 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Rangos kitüntetést kapott Szabó Kati

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 12. csütörtök, 08:27
Írta: Anonymous   
Kategória: Közélet
 

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki a magyar állam Szabó Katit, a zágoni tornászcsillagot a párizsi nagykövetségen megtartott ünnepségen tegnap – közölte Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

Szabó Kati (balról) átveszi a magas rangú magyar állami kitűntetést. Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodájaA Franciaországban élő négyszeres olimpiai bajnoknak, kétszeres világ- és Európa-bajnoknak Áder János, Magyarország köztársasági elnökének nevében Károlyi György, párizsi magyar nagykövet nyújtotta át a kitüntetést magas színvonalú munkájáért, a tornászsportban elért kiemelkedő eredményei, utánpótlás-nevelés, illetve a sportág határon túli magyarok körében történő népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként – olvasható a megyeháza közleményében.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a rendezvényen elmondta: „A szülőföld nevében azért javasoltuk Szabó Katit a magyar kormány megtisztelő díjára, mert megérdemli, nemcsak azért, mert zágoni születésű, mert a szülőföldet úgy érzi, mint ahogy Mikes Kelemen azt megírta és átérezte, hanem mert rászolgált élete munkájával, az élete első felében kivívott dicsőségeivel."

"Úgy érezzük, ismét előtérbe kell hozni azt a Szabó Katit, aki Romániának és a magyar nemzetnek egyszerre világszintű dicsőséget szerzett az elmúlt időszakban. Születésnapján, a magyar kultúra napján méltó újraindítását szerveztük meg annak, amit az elkövetkezőkben is szeretnénk, azt, hogy a »szülőföld nagykövete« legyen.”

Károlyi György párizsi magyar nagykövet laudációjában kihangsúlyozta, az erdélyi székely magyar olimpikon neve a hetvenes és nyolcvanas évek nemzedékeivel a minőség forradalmának egyik jelképévé vált. „Egy kisebbségi létet öröklő versenyző nemcsak magáért fut, és nem elsősorban azért a zászlóért és himnuszért, amely kíséri sikereit. Egy erdélyi magyarnak elszakítottságában a legtitkosabb és legértékesebb kihívás nemzetközösségét szolgálni egyéni teljesítménye által. A magyar nemzet egységes a sportban. Mindannyiunk felelőssége, hogy az akár idegen zászlók alatt elért sikereinket is számon tartsuk és díjazzuk. Ma a magyar haza nevében állami kitüntetésével kifejezzük hálánkat és nagyrabecsülésünket Szabó Katalinnak. A mi Katink születésétől versenykarrierje végéig vállalta magyarságát, és szótlanul, tettekkel, minőséggel hagyta le azokat, akikkel összemérték. Ősei örökségét ösztönösen tovább vitte, szüleinek áldozatvállalásait kamatostól megfizette, amikor életpályája emlékéül egy nagyobb család színe előtt a nemzet nagyjai közé beíratott a zágoni Szabó név” – fogalmazott a nagykövet.

Szabó Kati meghatódva vette át a magyar állam kitüntetését. „Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj. Felemelő érzés, hogy a szülőföldem és a magyar nemzet gondol rám, és büszkén sorolnak nagyjaik közé” – nyilatkozott az orbaiszéki Zágonból kislányként Oneşti-re elkerült, és ma már többszörös olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnoki címet magáénak tudó tornászcsillag – olvasható a megyei tanács tájékoztatójában. (mol)

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Naplemente HDR
Naplemente HDR
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload