BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Népszerűsítenék Kovásznát

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 06. péntek, 08:34
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Kovászna helyi tanácsának is bemutatta 2017-es tevékenységi beszámolóját a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület. Az összesítés a szervezet sokrétű ténykedését ismerteti, ezt a tanácsosok is értékelték, de a működéssel kapcsolatban több kérdést is megfogalmaztak a városatyák.

Erősebb jelenlétet kér a megyei turisztikai reklámokban Kovászna. A szerző felvételeTavaly több szakvásáron, eseményen, kiállításon népszerűsítették Kovászna megye turisztikai eseményeit itthon és külföldön is. Információs körutat szerveztek hazai és külföldi bloggerek és véleményformálók számára, ennek során tavaly nyáron a TVR 2 kisfilmet is forgatott a megye hét csodájáról. Visit Covasna címen mobilapplikációt készítettek, amelynek segítségével a vendég könnyen eligazodhat Háromszéken. Sokrétű tevékenységet folytattak a kovásznai turisztikai információs központban is – a hivatal személyzetét is az egyesület fizeti.

2017-ben Kovászna 55 ezer lejes tagdíjjal járult hozzá az egyesület működéséhez – hangzott el. Szabó Levente érdeklődött elsőként a tagsági díj felhasználásáról, utána több tanácsos is felvetette: jó lenne, ha ezt az pénzt egészében Kovászna népszerűsítésére használnák fel, és a megyei tanács tagdíjából (amely tavaly 800 ezer lejre rúgott, a költségvetéshez hozzájárultak a Borvíz útja projektben részt vevő települések is, de az pénzt a fürdők működésére fordítják) finanszíroznák Háromszék más vidékeinek bemutatását. Az is elhangzott, ebből a pénzből akár a polgármesteri hivatal is reklámozhatná a fürdővárost a Tourinfo irodán keresztül (ehhez a tevékenységhez akkreditációt kell szereznie – fűzte hozzá Enea Vasilica jegyzőnő), és így okafogyottá válna az egyesületben való részvétel.

A hosszas vita során Gyerő József polgármester hívta fel a figyelmet: most nem arról kell szavazni, hogy Kovászna marad vagy sem az egyesületben, csupán a beszámoló értékelésről van szó. Kádár Gyula szerint Kovászna nem maradhat ki Háromszék régiószintű népszerűsítéséből, de hangsúlyosabbá kell tenni a fürdőváros reklámozását.

A román közösség képviselői más nézőpontokat is megfogalmaztak. Szerintük a jövőben a román közösség jellegzetességeit is meg kellene jelentetni a reklámanyagokban – például a tündérvölgyi dák várat –, de a centenárium alkalmával a helyi szokások is helyet kaphatnának a promócióban. Tágabb értelemben Székelyföld reklámozása sem helyes, hiszen ilyen közigazgatási egység nincs, így akár azt lehet gondolni, nincs is Kovászna, Hargita vagy Maros megye – érveltek. Gazda István viccesen válaszolt: az országos időjárás-jelentésekben Dobrogea, Máramaros, Crișana (Körösvidék) térségeket emlegetnek, pedig ilyen közigazgatási egységek sincsenek… Ha az egyesület és Kovászna konkrétabban működne együtt, a helyiek is beleszólhatnának a megjelenő promóciós anyagok tartalmába – hangzott el a végső kérés.

Március elsejétől Sepsiszentgyörgy kilép az egyesületből, így a továbbiakban a megyeháza (1,1 millió lejes tagdíjjal) és Kovászna (55 ezer lejes tagdíjjal) mellet Bölön, Bodok, Szentkatolna, Málnás és Előpatak tagja az egyesületnek (egyenként 82 ezer lejes tagdíjjal). Összességében több mint másfél millió lejből gazdálkodhat idén a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágcsodák 5.
Virágcsodák 5.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload