BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Főhír » Főhír

Emlékfutás a hősök tiszteletére

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 13. kedd, 09:24
Írta: Tibodi Ferenc   
Kategória: Főhír
 

Ha március, akkor 1848-as emlékfutás. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizenhetedik alkalommal szervezte meg hagyományos eseményét, amellyel a magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a háromszéki futók. Az idei rendezvény mintegy 50 kilométeres távjának leszaladására huszonkilenc önkéntes jelentkezett, akik a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Líceum elől indultak Magyarhermányba, a 2018-as emlékfutás rajtjához.

 Az esemény frontemberétől, Csutak Tamástól tudjuk, hogy Magyarhermány a tizenhét évnyi emlékfutás 78. települése, ahol a futókör tagjai legalább egyszer megfordultak és elhelyezték az emlékezés koszorúját. Az erdővidéki település felkészülten várta a futókat, akik egy kis ünnepség után pontban 9.30 órakor elindultak Kisbacon felé. Az Elek apóval való fotózkodás után következett Nagybacon, itt a Konsza Samu Általános Iskola előtt a falu és az iskola vezetősége, tanulói és a Pásztortűz Egyesület tagjai meleg pánkóval várták a szaladókat. Bibarcfalván Fancsali Zsolt lelkész és hívei köszöntötték az emlékfutás résztvevőit. Barót határában a Gaál Mózes Általános Iskola tanulói várták az érkezőket, s a Zathureczky-temetőben dr. Simonfy Sámuel sírjánál közösen helyezték el az emlékezés koszorúját (Simonfy Bem József orvosa volt a forradalom alatt). Most az egyszer „nem volt baj Köpecen”, a futók pedig időben érkeztek meg a hatodik megállójukhoz. Miklósváron – Székelyföld legkorábban említett településén – Fülöp László katolikus pap áldotta meg az emlékfutás önkénteseit. A nagyajtai emlékműhöz a Kriza János-gimnázium tanulóinak kíséreté­ben érkeztek meg a futók, akiket Bihari Edömér polgármester köszöntött. Bölönben Rudolf Béla alpolgármester szavai méltatták a modern kor szaladó forradalmárjait, akiket a helyi iskola tanulói kísértek be a faluba. Hidvégen a református gyülekezet tagjai vártak rájuk, a ’48-as forradalmat pedig Gajai Mária nyugdíjas pedagógus méltatta.

Ötven kilométer megtétele után itt autóbuszra szálltak a futók – mivel az esemény szervezői nem akartak fizetni a nemzeti útügynek az engedélyért –, és így tették meg a megyeszékhely határában található Büdöskútig az utat. Innen már újra futva haladt tovább a csapat, amely ötperces késéssel, 18.05 órakor érkezett haza, az Erzsébet parkba. Záróakkordként a Bod Péter Megyei Könyvtár falán levő Gábor Áron-plakettnél helyezték el az utolsó koszorút, amelyen ott ékeskedett az idei útvonalon érintett települések neve is.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Küldő: Szeles József
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload