BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Újabb két haláleset Sepsiszentgyörgyön

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 08. csütörtök, 09:13
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Főhír
 

Háromra emelkedett a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az influenza okozta halálesetek száma azt követően, hogy vasárnap hajnalban egy magyarhermányi 17 éves várandós kismama, hétfőn pedig egy megyeközponti 23 éves fiatalember vesztette életét. Bár országosan nyolcvan fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, szakértőkre hivatkozva az egészségügyi minisztérium szerint továbbra sincs járvány.

Albert Levente felvételeLapunk érdeklődésére dr. Antal Álmos, a megyei kórház orvos igazgatója elmondta, mindkét szóban forgó esetben egyértelműek voltak az influenzás tünetek, mindkettőjüknél súlyos légzési elégtelenség lépett fel. A várandós kismama magzata is elhunyt. Bár a vírusfertőzést nem kérdőjelezik meg, mindkét esetben próbát küldtek a bukaresti Cantacuzino Intézetbe, amelynek eredménye tegnapig nem érkezett meg. Februárban egy Tulcea megyei 53 éves férfi hunyt el a megyei kórházban az influenza szövődményeként megjelent tüdőgyulladás miatt, a vírusfertőzést a Bukarestben elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták.

Jelenleg négyen fekszenek a fertőző osztály felnőttrészlegén grippetünetekkel, igazolt eset nincs, aki volt, már hazaengedték – tudtuk meg dr. Nagy Réka szakorvostól. Nagy doktornő elmondta, a beutalt betegek nem voltak beoltva influenza ellen, sem azok, akiknél a betegség enyhébb lefolyású volt, sem akiknél súlyos forma jelentkezett. Míg kezdetben főként a Bodza-vidékről érkeztek az influenzagyanús páciensek, az utóbbi időben megoszlik a betegek származási helye, sepsiszentgyörgyieket is utaltak be azonos tünetekkel – közölte a szakember.

Dr. Kováts István fertőző-főorvos lapunknak elmondta, a megyei kórház az influenzaszezon elejétől rendelkezik a szükséges specifikus gyógyszerrel, amelynek hatása annál nagyobb, minél korábban kezdik el a kezelést, ellenben amikor súlyos komplikációk alakulnak ki, akkor már nem beszélhetünk csak az influenzáról, és a kezelést is ennek függvényében kell változtatni.

Kovászna megyében csökkenőben van a felső légúti megbetegedések száma: a múlt héten 3025 új esetet jelentettek a családorvosok, míg egy héttel korábban 3400 megbetegedést jegyeztek – tudtuk meg dr. Sántha Ferenc járványtani főorvostól. A szakember elmondta, ez ugyanolyan szintű esetszámcsökkenés, mint a grippeszezon eleji növekedés. Az eddig elküldött tizennégy próbából tíz esetben igazolta a Cantacuzino Intézet az influenzavírus jelenlétét – közölte Sántha doktor. A megye 3300 adag influenzavírus elleni védőoltást kapott, ami el is fogyott, néhány dózis még maradhatott a családorvosoknál.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sugás áruház
Sugás áruház
Küldő: Veres László-D.
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload