BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Elkerülhetetlen a drágulás

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 07. szerda, 09:29
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Főhír
 

Növekvő bérköltségek mellett a villanyáram, a földgáz és az üzemanyag árának emelkedése okoz fejtörést a kereskedőknek, az intézkedések kivétel nélkül éreztetik hatásukat, legyen szó kis cégről vagy nagyobb vállalkozásról. Háromszéki cégek képviselőit szólaltattuk meg a téma kapcsán, s bár nem derül ki egyértelműen, ki mikor volt kénytelen árat emelni, a vásárlónak az az érzése, szinte hétről hétre drágábban jut hozzá az alapvető élelmiszerekhez, pár tíz banival, lejjel többet kell fizetnie a napi betevőért.

Albert Levente felvételeA 2013-ban alakult szotyori Babi Pékségnél idén nem szeretnének árat emelni – fogalmazott érdeklődésünkre a vállalkozás ügyvezetője, bár a minimálbér növekedésének hatásait megérezte a 36 alkalmazottat foglalkoztató cég – fűzte hozzá Nagy Blanka. Lapunknak elmondta, legutóbb tavaly nyá­ron emelték termékeik árát, ennek hatásaként visszaesett a megrendelés, most kezdenek kilábalni belőle.

A Babi Pékségnél igyekeznek minél előnyösebb áron beszerezni az alapanyagot, amelyből naponta 1800–2000 kg kenyeret, 1500–2000 darab péksüteményt állítanak elő, s emellett aprósüteményeket is gyártanak, árusítanak. Háromszéken 130 viszonteladójuk van, s a szomszédos Brassó megyében is próbálkoznak a sokak által kedvelt termékeik értékesítésével.

Követik az árakra vonatkozó előrejelzéseket a megyeszékhely húsiparban és élelmiszer-kereskedelemben érdekelt cégcsoportjánál, a Bertis Kft.-nél is. Klózer Ferenc kereskedelmi igazgató lapunknak azt mondta, igazodva a vonatkozó rendelkezésekhez, ők is végrehajtották a kötelező béremelést, ám a gáz, villany árának növekedése okán egyelőre még nem kellett áremeléshez folyamodniuk. Megjegyezte azonban, a sertés ára emelkedőben, és nőtt a többi alapanyag, a csirke- és pulykahús ára is, amelyek közül utóbbi Magyarországról származik. A hentesáru kapcsán megjegyezte, drágítani az év elején egyelőre ennél a termékkategóriánál nem kellett. Kérdésünkre felidézte, legutóbb tavaly tavasszal volt jelentősebb áremelés, amikor a sertéshús ára módosult.

A székelykeresztúri tejfeldolgozóban előállított, fel­ső-háromszéki gazdáktól begyűjtött tejből készült Kézdi-termékek esetében kisebb mértékű drágításról számolt be a társaság kereskedelmi vezetője. Bokor Éva kifejtette, az árlistát a gyártótól kapják, legutóbb februárban emeltek árat, főként a friss termékeknél. A növekvő bérek, emelkedő üzemanyagár őket sem kerülte el, s mint felidézte, nagy nehézséget okoztak a részmunkaidősként alkalmazott tejbegyűjtőknél a társadalom- és egészségbiztosítási hozzájárulás körüli változások. Megjegyezte, az előző év utolsó negyedében főként a tehéntúró és a vaj drágult. Globális szinten kevesebb volt a tej tavaly, s ennek hatása leginkább a vaj árában mutatkozott meg, amely év végére igencsak megdrágult – idézte fel Bokor Éva. Érdeklődésünkre elmondta, saját hálózatuk és más terjesztők révén immár nem csupán Háromszéken, de megyén kívül is forgalmazzák a Kézdi-tejtermékeket, emellett próbálkoznak már a magyarországi értékesítéssel is, ahonnan jó visszajelzéseket kaptak.

Az Országos Statisztikai Intézet szerint az előző évben mintegy 4 százalékkal drágultak az élelmiszerek, a legjelentősebb emelkedést pedig a tojás esetében tapasztalhattuk, melynek ára júliustól fokozatosan nőtt, de többet kellett fizetni 2017-ben a vajért, gyümölcsökért, disznó- és marhahúsért is.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Ez talán a holnap elektroautója
Ez talán a holnap elektroautója
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload