BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bajban Dálnok

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 06. kedd, 09:23
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

Több felső-háromszéki községben is nagy gondot okozott, hogy az idei költségvetés kiszámítása során jelentős összegeket vont el a kormány, s – amint a kézdiszéki polgármesterek múlt hónapban Bálványosfürdőn megtartott találkozóján is elhangzott – a legtöbb településen nem tudják egész évre biztosítani a fenntartási költségeket. Hasonló a helyzet Dálnokon is.

A szerző felvételeFebruár végén a felső-háromszéki köz­ségben is elfogadták az idei büdzsét: mintegy 600 ezer lejjel kevesebbet kaptak, mint az előző évben, miközben költségeik, elsősorban a béremelés miatt, nőttek – avatott be a dálnoki polgármesteri hivatal gondjaiba tegnap Bartók Ede Ottó polgármester. Emiatt nagyon nehéz volt összeállítani az idei költségvetést, nem is tudtak minden területen egész évre tervezni, a jelenlegi helyzet szerint a fizetéseket például csak fél évre tudják biztosítani.

A dálnoki községháza„Tizennégy éve dolgozom a községházán, előbb alpolgármesteként, majd polgármesterként, de ehhez hasonló költségvetése még nem volt Dózsa szülőfalujának. Tudatában vagyok, hogy máshol is gondok vannak – Kézdiszéken kivételt képez három-négy nagyobb község –, de mivel a miénk a megye egyik legkisebb lélekszámú községe, a kormány intézkedése még erőteljesebben érintett” – fakadt ki a községgazda.

Az idei összköltségvetésük 908 540 lej, ebből fejlesztésre mindössze hatvanezer lejt tudnak elkülöníteni. Az iskola fenntartására 54 800 lejt, a szociális gondozók fizetésére, illetve szociális problémák orvoslására 142 160 lejt különítettek el. Az intézmény fenntartására 651 580 lej maradt. „Hogy költségvetésileg a tavalyi esztendő szintjén legyünk, még 600 ezer lejre lenne szükségünk. Türelmetlenül várjuk a beígért költségvetés-kiigazítást. Előző években még vitatkoztam a könyvelővel, hogy hová tegyünk több vagy kevesebb pénzt, idén nem volt vita, kevés pénz jutott egy-egy tételhez vagy semmi. A meglévő pénzünk csupán hét hónapra elég, ami még a túlélésünket sem biztosítja” – panaszolta Bartók Ede Ottó. Egyik, sokat hangoztatott megoldás az lett volna, ha megengednék, hogy az intézmény fenntartására fordítsanak egy bizonyos össze­get a tavalyról és tavalyelőttről megspórolt forgóalapból. Ezt a pénzt viszont azért tartogatták, hogy a pályázatok esetében biztosítani tudják az önrészt. „Meg kell húznunk a nadrágszíjat ott, ahol lehet. Fájó pont, de idén nem tudunk falunapokat szervezni – amire eddig évente 10–20 ezer lejt fordítottunk a helyi költségvetésből –, és a focicsapat támogatásáról is le kell mondanunk. Idén csak olyan rendezvényeket szervezünk, amire nem kell pénz” – összegezett az elöljáró.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Dáliák 2.
Dáliák 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload