BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Sikertelen volt a tiltakozás

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 06. kedd, 09:17
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Főhír
 

A távolmaradásukkal tiltakozó pedagógusok helyett a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban és a Református Kollégiumban a két igazgató felügyelte a nyolcadikosok hétfői próbavizsgáját, a baróti Gaál Mózes Általános Iskolában a kisegítő személyzetet vonták be a dolgozatot író diákok felvigyázásába, máshol is találtak hasonló fura megoldásokat, de végül minden háromszéki vizsgáztató központban megtartották a román nyelv és irodalom felmérőt. Ma a matematika, holnap a magyar nyelv és irodalom próbavizsgája következik, értesüléseink szerint a tanügyi szakszervezetek nem folytatják a bojkottot, de tagjaik egyénileg dönthetnek arról, miként cselekszenek.

A tanfelügyelőség szerint minden iskolában megtartották a próbavizsgát. Albert Levente felvételeA Székely Mikó Kollégium igazgatója, Kondor Ágota lapunknak elmondta: tegnap két bekamerázott tanteremben helyezték el a Mikó és a Református Kollégium száz nyolcadikos próbavizsgázó diákját, Berekméri Annamária igazgatónővel ketten felügyelték a diákokat, és minden az előírások szerint zajlott. Azzal a kivétellel, hogy miután 15 órakor kifüggesztették a javítókulcsot, nem volt, akinek átadni a dolgozatokat, mert tanáraik aláírták a szakszervezet által kezdeményezett tiltakozást, és nem jelentek meg a próbavizsgán, ezért a dolgozatokat elzárták, és várják a megoldást, hogy kik fogják azokat kijavítani. Kondor Ágota azt reméli, a diákok nem dolgoztak hiába, felkészülésük hasznos volt, és az eredmények majd segítik őket abban, hogy tudják, hol kell még javítaniuk.

Bán Annamária, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, kollégái távolmaradtak a próbavizsgától, tiltakozásukat meg is érti, de a helyzetet meg kellett oldani, ezért a kisegítő személyzet vett részt a felügyeletben, és a felmérőt meg tudták tartani, az érintett köpeci és felsőrákosi diákokat is a helyszínre tudták szállítani.

Lapunk kérdésére a megyei főtanfelügyelő vázolta a hét végi történéseket. Kiss Imre elmondta, amikor arról értesültek, hogy a szakszervezetek tiltakoznak, az oktatási minisztérium pedig körlevélben kérte őket, tegyenek meg mindent, hogy zökkenőmentesen szervezzék meg a próbavizsgákat, akkor ezt közölte az iskolákkal, és kényszerítés nélkül arra kérte, vonják be azokat, akik nem vesznek részt a bojkottban, és tartsák meg a felmérőket. Vasárnap a szabad szakszervezet negyvenegy, a felső-háromszéki demokratikus szakszervezet és a bodzavidéki Mihai Viteazul szakszervezet öt-öt érintett iskolát jelentett, ahol hétfőn nem tartanak próbavizsgát, de nem így történt. Probléma a javításokkal lesz, mert még nem közölték a tanárok, hogy a továbbiakban miként járnak el – mondta tegnap Kiss Imre. Szerinte az elégedetlenségeknek valós oka van, de mivel a próbavizsgának nincs tétje, a bojkott is fölösleges, nem így kell megoldani a problémákat.

Nagy Gábor, a Tanügyiek Szabad Szakszervezete háromszéki elnöke pontosított: a hét végén ők azt kérték a tagságtól, hogy a tanítás órarendje szerint vegyenek részt hétfőtől az oktatásban, ami azt feltételezte, hogy maradjanak távol a próbavizsgától, ellenben nem rajtuk múlt, hogy a tiltakozó akció felemásra sikerült. Tegnap a szakszervezeti csoportvezetők gyűlésén arról döntöttek, követeléseikről nem mondanak le, de mert a szóban forgó bojkottnak nincs veszélytényezője, testületileg nem szólítják fel a tagságot ilyen jellegű tiltakozásra. A bizalmi azt mondta, azzal az üzenettel zárták a csoportvezetők tegnapi tanácskozását, hogy a legközelebbi akciót akkor szervezik, amikor az elégedetlenség eléri azt a szintet, amikor a tagság kéri a szakszervezetet, hogy szervezzen megmozdulásokat.

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége vasárnap jelentette be, hogy ezerszáz tanintézményben bojkottálják a nyolcadikosok hétfőn kezdődő próbavizsgáját, mert sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra. A szakszervezet többek között azt kéri, mondjanak le a kilátásba helyezett iskola-össze­vonásokról, leépítésekről és bizonyos pótlékok megszüntetéséről, valamint növeljék a fejpénz alapú finanszírozás szorzóit, a pedagógusok bérének alsó és felső határát pedig emeljék a bértábla magasabb szintjére.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Tuzijatek, Kovasznai napok, 2009
Küldő: Szasz Laszlo
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload