BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Véradással egybekötött nyílt nap az óvodában

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 01. csütörtök, 09:42
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Néhány óra alatt huszonöten váltak önkéntes véradóvá azok közül, akik tegnap ellátogattak a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi Otthon nyílt napjára. Szülők és munkatársaik jelentkeztek, hogy ily módon segítsenek a rászorulókon, és egyúttal ismerkedtek az óvoda tevékenységeivel, otthonos légkörével.

Minden csoport a játék és a jókedv szigete. Fotó: Albert LeventeSokan szeretnének segíteni a beteg, bajba jutott embereken, de nem tudják, hogyan, anyagiakat pedig nem mindenki tud áldozni erre, ezért szervezték meg a véradást – tájékoztatott Kádár Enikő óvodaigazgató. Ő maga rendszeres önkéntes véradó, innen jött az ötlet, de a kivitelezés csapatmunka, munkatársai a legapróbb részleteket is kidolgozták – mondotta.

Valóban így volt, hisz tegnap jó házigazdaként fogadták a szülőket, akik közül többen munkatársaikat is mozgósították. Dobondi Kinga kisfia nagycsoportos, idén búcsúznak az óvodától, az anyuka erre az alkalomra három munkatársával együtt érkezett véradásra. Szabó Ildikó is nagycsoportos anyuka, jó ötletnek tartja a véradással egybekötött nyílt napot, szerinte ezt máshol is meg lehetne szervezni, úgy véli, lennének jelentkezők, mert a legtöbb ember segítőkész, csak nem tudja, mit tegyen. Az olaszországi Trombetoni Gabriele kisfia a román tagozaton óvodás, ahogy meghallotta a lehetőséget, azonnal jelentkezett, számára ez nem különleges, Olaszországban rendszeres véradó.

Dr. Imreh László, a megyei vérközpont orvosa lapunknak elmondta, az eljárás ugyanaz volt, mint az intézményes véradás esetén, a pácienseket előzőleg megvizsgálták, és csak az előírás szerinti egészséges állapot esetén vették le a 420 ml-es adagot. A Kovászna Megyei Vérközponttal és a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházzal partnerségben szervezett nyílt nap nemcsak emberségből mutatott példát, hanem a begyűjtött vér mennyisége szempontjából is jelentős, hisz míg az esztendő első két hónapjában a megyei vérközpontban összesen alig több, mint ötszáz véradótól gyűjtöttek vért, addig egyetlen nap alatt huszonöt önkéntes véradó jelentkezett az óvodában.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Rózsa 1.
Rózsa 1.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload