BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Rajtolnak a nyílt napok

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 28. szerda, 09:45
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Csütörtöktől március 12-éig az előkészítő osztályos iratkozással kapcsolatos ismertetőket tartanak az óvodai nagycsoportokban, és ugyanebben az időszakban az iskolák nyílt napot szerveznek az érintett szülők számára, amikor betekintést nyerhetnek a jelenlegi előkészítő osztályok tevékenységébe. Háromszéken közel ezerötszáz magyar tagozatos és kevesebb mint nyolcszáz román tannyelvű helyet hirdetnek meg, az iratkozás március 8-án kezdődik.

Albert Levente felvételeKorábbi évekhez hasonlóan kötelező beíratni azokat a gyermekeket, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket, akik pedig szeptember 1. és december 31. között érik el ezt az életkort, csak akkor kezdhetik meg ősszel az előkészítő osztályt, ha előzőleg átesnek az iskolaérettséget megállapító pszichoszomatikus felmérésen. Ezt a szülők kérésére végzik március 1–23. között a kijelölt intézményekben. Az iskolakörzeteket, az egyes iskolákban induló osztályokat március 1-jén teszik közzé, a részletes információk megjelennek a megyei tanfelügyelőség és az érintett iskolák honlapján, illetve kifüggesztve az egyes egységeknél. Ha egy adott osztálynak sajátos a kínálata, azt is a szülők tudomására hozzák, valamint azokat a kritériumokat is, amelyek alapján döntenek túljelentkezés esetén.

Háromszéken idén is csak Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen jelölnek ki iskolakörzeteket, amelyek új utcák és utcanevek megjelenése miatt némileg változnak a korábbihoz képest, ezekről legkésőbb csütörtökön tájékoztatják a lakosságot a már említett felületeken. Az iratkozás március 8-án kezdődik és 26-án fejeződik be, ez idő alatt a benyújtott iratcsomó ellenőrzése és a jelentkezés szülők általi második megerősítése, azaz érvényesítése is megtörténik. A kijelölt körzetekhez tartozó gyermekeket kötelezően fogadni kell az adott körzethez tartozó iskolában, ha pedig a szülő más iskolába kívánja íratni gyermekét, a március 27-i számítógépes elosztás után besorolhatják a kiválasztott iskolába, ha ott maradtak szabad helyek. Áprilisban egy második beiratkozási időszak is lesz, amikor azok a szülők jelentkezhetnek, akiknek gyermekét az első körben nem sikerült beíratni.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Autómentes hétvége a Lánchídon
Autómentes hétvége a Lánchídon
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload