BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 10 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A jégkorong ünnepe

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 12. hétfő, 08:15
Írta: Hecser László   
Kategória: Főhír
 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia tegnap délelőtt nagy érdeklődés mellett nyitotta meg sepsiszentgyörgyi műjégpályáját. Az avatóünnepségen felszólalók úgy fogalmaztak: célkitűzésük a székelyföldi jégkorong fejlesztése, de annál is fontosabb, hogy gyermekeink egészséges életet éljenek, közösséget alkotva csapatszellemben nőjenek fel – ehhez kívánnak hozzájárulni. A Sepsi Aréna mellett felhúzott modern létesítmény első eseményeként csíkszeredai, kézdivásárhelyi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, felcsíki, marosvásárhelyi, karcfalvi, na meg a helyi Királypingvinek U10-es csapata mérték össze erejüket.

 Több száz érdeklődő tapsa által kísérve lépett jégre korcsolyában az eseményen közreműködő Székely Mikó Kollégium diákkórusa, majd a Székelyföld majdnem minden sarkából érkező kis jégkorongosok vonultak be. A székely és magyar himnusz eléneklését követően az ifjú sportemberekhez előbb Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szólt.

A Sepsi Aréna árnyékában kapott helyet a műjégpálya. Albert Levente felvételeiA városvezető a sepsiszentgyörgyiek téli sportok iránti elkötelezettségét hangoztatta, majd sajnálatát fejezte ki, hogy a kilencvenes évek magánosításának 2003-ban áldozatul esett a város jégkorongcsapata, majd azon szülőknek mondott köszönetet, akik hittek, reménykedtek, s a Királypingvinek révén „lélegeztetőgépen tartották” a sportágat. Meggyőződését fejezte ki, hogy a most felavatott létesítmény, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia segítségével idővel eljuthatunk oda, hogy A-osztályos együttesünk legyen, s tíz év múlva ifjúsági világbajnokság helyszíne legyen az Aréna és a most felavatott pálya.

Tánczos Barna szenátor, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek és Kelemen Hunor szövetségi elnöknek mondott köszönetet: egyikük kigondolta, másikuk feltétel nélküli támogatásáról biztosította és a Bethlen Gábor Alapon keresztül több millió eurót bocsátott rendelkezésre. Tánczos Barna úgy fogalmazott, a pénzre, illetve az általa megvalósított létesítményre nem ajándékként, hanem lehetőségként kell tekintenünk, és azt felelősségteljesen igazgatva kell a jövő nemzedék érdekében cselekednünk.

Percze László, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának konzulja a sport hasznosságáról, a fiatalokra gyakorolt jótékony hatásáról beszélt, majd arról biztosította a háromszékieket, hogy a magyar kormány kész továbbra is minden olyan támogatást megadni, amely megmaradásunkhoz e tájon hozzásegít, legyen szó oktatásról, kultúráról vagy éppen sportról.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök arról beszélt, mennyi mindent tanult, mennyi mindent adott számára gyermekként a jégkorong: ott tanulta meg, mit is jelent csapatban gondolkodni, közösen cselekedni és egymásra figyelni, illetve azt, hogy a kis és nagy győzelmekért is meg kell harcolni, ha pedig elbukunk, fel kell tudnunk állni, s tovább kell küzdenünk. A szövetségi elnök is köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért felkarolta a jégkorong-akadémiát és megadta a lehetőséget, hogy Székelyföld minden sarkában létesüljön egy-egy ilyen központ: a meglévők mellé hamarosan elkészül a gyergyószentmiklósi, marosvásárhelyi és a karcfalvi is.

Szabó Lajos címzetes kanonok áldásában arra kérte a Jó Istent, hogy az új létesítmény legyen az egymásra találás pályája: olyan hely, ahol az emberek és a különböző kultúrák szeretetben és egyetértésben sportolnak.

A légtartásos sátorban mától a Bevezetés a sportba program keretében korcsolyaoktatást tartanak a nagycsoportosok, előkészítő és első osztályosok számára, és ide költöznek a jégkorongedzések is. A pálya idővel a nagyközönség számára is nyitott lesz.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Székely bácsika a nemzeti lobogó felé tekint
Székely bácsika a nemzeti lobogó felé tekint
Küldő: Laukovics Hunor
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload